Мисионерки на удоволствието

Женските имена, които пишат история в секс дневниците

0 коментара Сподели:

Във време, което си въобразява, че знае всичко за секса, отверстието на историята крие легенди за страстта. Целунете ръка на някогашните „мадам“, защото те имат властта да свалят всичко – от панталоните на нечий съпруг до някое правителство.

Мадам Клод – най-известната сводница на Франция

Заповядайте в салона на мадам Клод, където вагините имат статута на вътрешно и външно министерство. Нали през тях минават най-важните герои от средата на миналия век. Герои, чиито държавни тайни често са поне няколко пъти по-големи от съдържанието на панталоните им… Чуждестранни военни аташета, дипломати, висши държавни служители, политици, банкери, индустриалци – кой не е чувал за най-известната сграда в Европа?

За парижкия бордей, в който сексът и дипломацията вървят ръка за ръка. За мадам Клод.

„Има две неща, за които светът винаги е готов да плаща – храна и любов. Е, аз не умея да готвя…“ – съвсем не се шегува Фернанд Грюде от трибуната на легендарния си псевдоним. Католическото образование на момичето от Анже, Франция, отгледано от монахини в манастир, не го спира да отвори бордей на Шанз-Елизе след края на Втората световна война. Облечена в сив кашмир и перли, мадам Клод застава на входа на историята пред опашката от хубави парижанки, които с гордост се наричат кандидат-клодетки. Докато ги съблича, проверява общата им култура: каква е химичната формула на водата, коя е била съпругата на Луи XIV, а най-дългата река в Европа? Преминалите успешно изпита ще легнат до най-влиятелните мъже в света – Рекс Харисън, Марлон Брандо, Джани Аниели, израелският генерал Моше Даян, Муамар Кадафи… До обятията на клодетките стига и самият Кенеди, който иска „момиче като Джаки, само че по-горещо…“. В салона на мадам Клод хлътва даже вторият съпруг на горката Джаки, Аристотел Онасис. „Горката“, защото там Аристотел се появява в компанията на Мария Калас и двамата искат услуга, която кара дори мадам Клод да се изчерви от срам…

 „Клодетките бяха толкова изящни, че ако видиш красавица в някоя стая на Лондон или Рим – понеже момичетата летяха из света като колети, – си казваш:

Боже, тя трябва да е от момичетата на мадам Клод!

– спомня си нюйоркският банкер, ползвал услугите й през 60-те. Десетилетия по-късно много от вип клиентите на Фернанд Грюде ще кажат, че днес не се намират момичета с такова лустро. Но как мадам Клод превръща няколко дузини неуспели модели в любовници и дори съпруги на високопоставени мъже? Как успява да ги транспортира от спалнята на бордея си до страниците на Town & Country? Рецептата й? Voilà! „Учех ги как да влизат в Maxim’s, без да се издават, че някога са стъпвали там. Как да се държат на летището, в Риц, в Елисейския дворец или в Castel’s – най-модерния нощен клуб в Париж. Как да преживеят официална вечеря в компанията на крал, четирима министри, петима посланици… и техните съпруги“ – спомня си мадам Клод. Принудителното й бягство от Париж през 1977 г. и арестът й в къщата на брата на Франсоас Саган ще сложат край на една легенда.

Тук можеш да прочетеш за 10 влиятелни жени.

Ксавиера Холандер: Viva la Vulva!

„Мъжете с власт обичат да са на колене в леглото, а жените ги задържат там само ако познават и уважават своята вагина!“ – би казала Ксавиера Холандер на мадам Клод, ако различните „мадам“ можеха да си говорят от бордеите на историята. Някога, по време на войната, майката на Ксавиера спасява дъщеря си, като пренася диамант във вагината си и го разменя за торба захар… Да се разберем отсега. Никога не приемайте думите на Холандер напълно буквално. С други думи – не е нужно да крещите Viva la Vulva, нито да ставате модел в изложба на вагини в различни цветове като Шарлот от „Сексът и градът“. Да познаваш вагината си не означава нищо повече от това да вярваш, че можеш да спасиш поне един живот с нея.

Холандер напълно разбива мита за проститутките. Бедното момиче от Индонезия става секретарка на холандския консул в Манхатън, а по-късно и на белгийския посланик.

Чете Филип Рот, Достоевски и мислите на мъжете, докато кариерата й еректира до статута „най-добре платената компаньонка на Ню Йорк“ с хонорар от 1000 долара на нощ…

Скоро срещу сумата от 10 000 долара Ксавиера купува списъка с клиенти на оттеглила се от бизнеса съдържателка на публичен дом и отваря собствен между краката на 73-а улица и York Avenue: Vertical Whorehouse. След депортирането й от САЩ нюйоркската мадам от 70-те и 80-те става колумнист в списание Penthouse, просветлявайки света с рубриката „Наричайте ме Мадам“, която води в продължение на 30 години…

Днес звездата от световните симпозиуми по сексология знае всичко за живота между чаршафите – от това, колко калории има в спермата, до това, в коя графа спада мъжът отсреща – Оскърбителя, Маминото синче, Сладкия девственик, Мъжа, който иска да бъде наказан… Но ако я питате дали е чела „50 нюанса сиво“, ще поклати отрицателно глава и най-вероятно ще ви удари с камшика на въпроса – „А в тази книга описват ли как да привлечеш някого, без да извадиш черния му дроб или да го ослепиш? И какво, по дяволите, да кажем за жените, които на свой ред искат да са доминанти?!“.

Ксавиера е хардкор учителка по съблазън.

Нищо чудно, че първият въпрос, който си задава, след като я диагностицират с рак на яйчниците, е „Кога ще мога да чукам отново?“. Тя посвещава целия си живот на това да изпълнява екстремни поръчки. На Джани Аниели, който иска дузина момичета по вълнени чорапи и на токчета. На Франк Синатра и Чарли Чаплин, които предварително карат момичетата да подписват формуляр, озаглавен „Аз не съм бащата“. На Алфред Хичкок, който мастурбира в ковчег и свършва в мига, в който група ученички се разпищят над възкръсващото му тяло. Затова не питайте Холандер за триковете, с които да задържите един мъж завинаги. Тя няма да ви разбере, най-много да се изпоти и да размаха ветрилото от исторически пениси пред лицето си. После снизходително да ви светне – увивайте косата си около пениса му като копринено менгеме, стягайки и отпускайки, сякаш изцеждате пране; премигвайте с мигли върху главичката на члена му като пеперуда; понякога яжте „картофи без месо“, наслаждавайки се на големите му тестиси… А накрая, като всяка простосмъртна, да ви каже нещо божествено противоречиво: „размерът има значение“ и „дори само гласът на Ричард Бъртън можеше да ме докара до оргазъм“…

Хайди Флейс – момичето, което оправя Холивуд

„А сега можете ли да познаете кой докарва Холивуд до оргазъм?“ – пита Хайди Флейс от свидетелската скамейка на удоволствието, размахвайки телефонния си указател Gucci, пълен с имена на знаменитости… До последно носи Chanel и вярва, че известните й клиенти ще я спасят от ръката на закона. А някога им иска по 1000 долара отгоре, за да забрави имената им в края на нощта… Една от най-младите мадам в историята е едва на 22, когато основава своя мрежа за проститутки в края на 80-те.

Направих първия си милион месец след като започнах

– гордее се малката бунтарка от Ел Ей с титла „момичето, което оправя Холивуд“. Но светлините на прожекторите ще се превърнат в полицейски фенери, когато властите й подготвят засада в хотел Beverly Hills Hilton през 1993 г. Там, на агент под прикритие, Хайди изпраща четири от най-добрите си момичета в компанията на 13 грама кокаин. Арестът й е събитие от величината на „Оскарите“ – съдбата на стотици бракове и кариери в Холивуд е под въпрос.

Но докато светът очаква хълмовете на Холивуд да се сринат със земята, Хайди достолепно мълчи. Единственото име, което изпада изпод чаршафите й, е това на Чарли Шийн, и то защото пътническите му чекове са в чантата й, когато я арестуват… Всички останали кралски особи, държавни глави, шейхове и бизнес магнати остават в сянката на бордея, затворен завинаги. А като се замисли как започна всичко… „Веднъж  с родителите ми посетихме Hearst Castle в Сан Луис Обиспо, Калифорния. Бях запленена от замъка – сякаш за пръв път надниквах в живота на богатите и известните. Трябваше да имам такъв живот!“ Вижда шанса си за него в мига, в който се запознава с Елизабет Адамс, известна като мадам Алекс. Хайди веднага става нейна асистентка и скоро си позволява старата къща на Майкъл Дъглас. Започва ерата на големите купони и вечерите, на които момичетата на Флейс се разминават с хора от калибъра на президента Буш. Никога твърде красиви, за да не могат клиентите да се влюбят в тях и работата на Хайди да пресъхне – една от бизнес концепциите на Флейс. Не успява да отвори бордей в щата Невада „с най-сексапилните мъже на земята начело с Майк Тайсън“, но отваря обществена пералня там, наречена „Мръсното пране“ и един моден бутик в Ел Ей.

Изпрала петната на собствената си амбиция, Хайди Флейс оставя чаршафите на Холивуд чисти.

И една малка, почти свенлива въпросителна зад скандалното си твърдение: „Всяка жена е проститутка“.

Размисли за последния секс, преди рухването на обезоръжената любов.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *