Кратък наръчник за организиране на перфектното парти

А ако не успееш да се справиш сам – винаги има кой да ти помогне

0 коментара Сподели:

Ако има нещо, заради което със сигурност можем да кажем, че обичаме зимата и декември, то това са всички събития, които предстоят. Познаваш ни добре – парти духът ни витае около градските случки и отчита всяка от тях, заради която си заслужава не да се сгушиш вкъщи под одеялото, а да се наконтиш и да излезеш в празничния град. И както следим събитията, които оцветяват календара не само през декември, така и се радваме на хората, заради които още повече искаме да оградим конкретни дати в червено и да насрочим римайндър на телефоните си. 

Говорим с Цвети Терзийска по телефона и без да сме я попитали, вече знаем какво е нужно, за да организираш събитие, което ще се помни. Безрезервна любов към това, което правиш, и цялостна идея, която да застане зад него. Цвети основава "Пюр те Арт" (Pure Te Art), за да имаме всички ние верен съюзник, който организира събития с вкус и въображение и преобразява пространства, така че да бъдат следващите магически локации за партитата ни. Спектърът от събития, които можеш да организираш с помощта на "Пюр те Арт", е огромен – творчески, семинари, лични партита, креативни събития и сватби, също и корпоративни. Разбира се, в контекста на месеца, който предстои – от агенцията ще ти помогнат да организираш и перфектното коледно или новогодишно събитие. 

Следващият парти наръчник е за всички, на които им предстои да организират събитие. А ако имаш нужда от помощ, още идеи и съдействие, не се колебай да се обърнеш към "Пюр те Арт".

Отговори си на въпроса, каква е целта на партито ти?

Има значение дали  искаш да събереш тесен кръг от хора, за да отбележите заедно годишнина от важно за теб събитие, или искаш да организираш голямо парти, което да достигне до максимум хора. Може би пък събитието ти е обвързано с кауза или социална инициатива? Във всички случаи трябва да знаеш какво целиш, за да можеш да определиш следващите – колко време ти е необходимо, какъв бюджет ще е нужен, какво място да потърсиш. 

Виж повече: Шестото следработно соаре на GoGuide и българският вкус

Избери датата така, че хората, които каниш, да бъдат свободни

Особено преди декемврийските празници графиците на всички са пълни със събития. Добра идея е, преди да определиш датата за твоето парти, да провериш дали на нея няма други големи или важни събития, които съвпадат по интерес с хората, които смяташ да поканиш. За публични събития лесно можеш да провериш предстоящите в опцията Events на Фейсбук. Освен това от датата зависи и колко гладко ще премине организацията – ще имаш ли достатъчно време не само да подготвиш всичко, но и да разпространиш събитието? 

Обедини всичко в тема

Да имаш тема на партито си не е просто фенси прищявка, а способ да фокусираш усилията си в една цел. Много по-лесно е да търсиш декорация, да определиш локацията, музиката и дали има нужда от дрескод, ако знаеш, че темата ти е например „Хавана“.

Освен това, ако работиш с парти агенция, също ще бъде много по-лесно да разкажеш на хората, помагащи ти в организацията, какво си представяш. 

Погрижи се за храната и напитките

Сигурни сме, че не си забравил за хапването и пийването, но помисли за това – няма ли да бъде супер, ако съобразиш напитките с часовия диапазон, в който организираш събитието? Ако например имаш идея за ивент за около 19 часа, можеш да заложиш на аперитивни напитки и слабоалкохолни коктейли. Добра идея е да помислиш и за тематична напитка, която отговаря на цялостната концепция на събитието ти. Каквото и да избереш, не забравяй, че винаги трябва да можеш да предложиш и безалкохолни напитки, дори партито ти да е вечерно. 

Организирай хората първо

За да не се случи така, че събитието ти ще донесе повече разправии, отколкото удоволствие, се постарай да не го организираш напълно сам. Да си човекът оркестър не е толкова кул, колкото звучи, и вероятността да се издъниш е по-заплашителна, отколкото изглежда в началото. Затова разпредели задължения и помоли някой приятел да ти помогне, като се постараеш да направиш това още в самото начало на подготовката. Никога не е срамно и да поискаш помощ от професионалисти – те със сигурност ще знаят как да превърнат празника ти в истинска феерия от емоции. 

Винаги можеш да получиш повече вдъхновение за партито си от блога и Фейсбук страницата на "Пюр те Арт". 

A ти гласувай за любимите си филми и сериали и спечели телевизор

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *