Коледата нестандартна

Идеи за една наистина различна коледна украса

  • 24.12.2013
  • от Мелина Нинова

Празниците събуждат у хората едно специално настроение и коледен дух. За тях допринася и всичко, което ни заобикаля през декември – сградите в големия град греят в разноцветни светлини, а в ранните утрини имаме удоволствието да направим първите стъпки в пухкавия сняг. Цялата тази зимна картина навън ни провокира да придадем по-празничен вид и на обстановката у дома.

Представяме ви няколко идеи за уникална елха – символ на коледните и новогодишни празници, без много материали, но с много мисъл и креативност.

КОЛЕДНО ДРЪВЧЕ ОТ КНИГИ

 

Красиво, нестандартно, различно – това са само част от епитетите, с които можем да опишем тази елха, направена от любимите ни заглавия. Можем да определим броя на книгите според мястото, с което разполагаме у дома, а с поставянето на светещи лампички го превръщаме в истинско коледно дръвче. Със сигурност няма да остане незабелязано от гостите ни в празничната нощ.

Ефектна украса можем да постигнем като подредим книгите на лавицата у дома във формата на елха.

БУТИ(Л)КОВА КОЛЕДА

 

Ако през изминалата година сте имали достатъчно поводи за празнуване, след които сте съхранявали празните бутилки вино – използвайте ги по най-креативния начин. Може би подреждането им не би било толкова лесно, но пък със сигурност изглежда пищно и ефектно.

СЪЧКИ СЪБИРАМ, ЕЛХИЧКИ МОНТИРАМ

 

Ако са ви останали съчки, които все още не сте сложили грижливо в камината, можете да ги закачите на стената във формата на елха. Прибавете семпли светлини и коледни играчки и тя ще стане наистина приказна. Не забравяйте и звездата най-отгоре, която придава завършен вид на вашето домашно произведение на изкуството.

ДЕЛОВА ЕЛХА ЗА РАБОТОХОЛИЦИ

 

Коледните и новогодишни празници обикновено са свързани и с поне няколко дни без работа, служебни ангажименти и делови срещи. По тази причина ви предлагаме едно разумно приложение на вратовръзката – като част от коледната украса. Мъжкият аксесоар се вписва чудесно върху елхата, а и представителите на силния пол ще могат с гордост да покажат колко и в какви цветове от него притежават.

Независимо каква ще бъде елхата във вашия дом, важното е най-светлите празници в годината да са споделени със семействата и близките ви приятели.

А, и да не забравяме – нека под елхата Дядо Коледа да остави най-желаните, най-заслужените и най-изненадващите за нас подаръци.