5 тенденции от 90-те, които да носиш през 2019

Обличай дънките и дънковото яке, модерно е

0 коментара Сподели:

Без значение дали си бил тийнейджър, роден си или си станал родител през 90-те, декадата със сигурност е оставила следи от колорита си в съзнанието ти. През последните години десетилетието упорито напомня за себе си, а най-осезаемо го срещаме в модата. От обувките през дънковите овърсайз якета до фибите и панделките – 90-те се завърнаха и чаровно ни приканиха да разровим гардеробите за многоцветни суетшърти или избелели дънки. 

Модата на 90-те не се побира само в един „жанр“. Както сигурно си спомняш – и скъсани дънки, бял тишърт плюс кожено яке и груби обувки, и анцуг в много по-голям размер, и шапка идиотка, все са разхождани по улиците с ясното съзнание, че са фешън трендове. Днес също можеш да излезеш с подобно облекло и да си точно в крак с тенденциите. Деветдесетарското вдъхновение е завладяло не една и две големи марки, а за теб остава просто да го използваш правилно, за да изглеждаш кул, а не олдскул. 

В следващата селекция ти представяме пет тенденции, актуални за 90-те, и как да ги интерпретираш днес, за да бъдеш свеж и в крак с трендовете през топлия сезон. И понеже лятото е точно моментът, в който можеш да експериментираш на воля, а и се случват редица събития, на които да се развихряш в различни аутфити, възползвай се от голямата лятна разпродажба в ANSWEAR

В сайта те очакват до 70% намаление на всички любими брандове и още 10% отстъпка със специален промокод.

Деним от горе до долу 

Дънките са толкова деветдесетарско облекло, че едва ли има друга модна тенденция, която толкова ярко да се откроява, когато става дума за декадата. Всички, включително филмови и музикални звезди, носят деним през 90-те. Нещо повече – емблематичната тенденция е деним върху деним или иначе казано – дънки с дънково яке или риза. Не че дънките някога са си тръгвали изобщо, но преминаха през доста метаморфози, а напоследък могат да се открият точно в деветдесетарските нюанси на цветовете, кройки и плюс това – отново не е демоде да си облечен в деним от горе до долу. 

Виж повече: Шал за обличане, дреха за обичане

100 х XL

Тази тенденция често върви ръка за ръка с денима или с тренда от последния абзац, но е толкова култова сама по себе си, че нямаше как да не я отделим. Извън естествената причина за възникването на тренда особено у нас – доизносването на дадена дреха от по-малки братя и сестри, братовчеди и изобщо всякакви роднини, да си облечен в нещо, което ти е поне с три размера по-голямо от необходимото, си е напълно умишлен ефект на деветдесетарската мода. Днес срещаме тенденцията не само при якета, пуловери и блузи, но и при поли и рокли.

God Save the Queen

Почти на обратния полюс на огромните дрехи са по-скоро спретнато изглеждащите артикули от бритпоп вълната. Тишърт с яка или риза, тесни дънки, парка или Харингтън яке (якето на дядо ти за референция), о, да, и нека не забавяме идиотката – бритпоп трендовете могат най-ясно да се видят в аутфитите на банди като Blur или Oazis, които именно правят начина на обличане популярен. Шапката идиотка упорито се завръща през последните няколко сезона, да не говорим за парките, така че със сигурност бритпоп културата още може да бъде използвана за модно вдъхновение. 

Гръндж

Подобно на бритпопа, грънджът се установява като тенденция благодарение на рок банди или кинозвезди. Ако искате да си представите какво обаче е необходимо, за да сте в крак с тенденцията, човекът, който трябв да визуализирате, е един – Кърт Кобейн. Всъщност точно след смъртта му грънджът остава на малко по-заден план и на сцената изгрява бритпопа. Докато Nirvana определя музикалния вкус на цяло поколение в Щатите, модата изглежда така – скъсани или протъркани дънки, бяла тениска, кожено яке, кецове или кубинки. 

Виж повече: Фибите, фибите – още са живи

Спортен по всяко време

Също както с денима, през 90-те не е странно да видиш който и да било, облечен… ами… в анцуг. От Уил Смит, през Мел Си от Спайс Гърлс, та чак до принцеса Даяна – спортният стайлинг през 90-те не е запазен само за територията на фитнес залата. Днес също е ок да се разхождаш с долище или горнище вместо дънки/яке, когато случаят и мястото, на което отиваш, го позволяват, разбира се. За щастие днешните спортни дрехи са доста по-функционални, а материите не се ограничават с „шушляк“. 

Виж също и:

Кои са кецовете, които пасват на всеки аутфит?

Погрижи се за красотата си – виж как в нашето видео.

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *