Хипер реалистични скулптури от самоуки артисти

Реалистични аватарни скулптури, изработени от силикон

  • 24.11.2013
  • от Вяра Чолакова

Jamie Salmon и Jacie K. Seo са британец и корейка. И двамата са съвременни скулптори, които живеят и творят във Ванкувър, Канада. По-интересното е, че и двамата са самоуки и стартират кариерата си на комерсиални артисти във филмовата индустрия, а едва по-късно специализират във фигуративната и портретна скулптура, като използват най-различни материали - силиконов каучук, смола, коса и дори тъкани.

Техните иновативни произведения представляват реалистични аватарни скулптури в огромни размери, наподобяващи с невероятна точност човешкото тяло. Всеки техен субект е странен, навсякъде се забелязва нотка на „сурова“ интимност. Най-впечатляващото е, че те са досущ като живи, тъй като са изработени от уникален силиконов материал, който имитира човешка кожа.


Стотици часове, прекарани в усъвършенстване на човешкото тяло - избор на подходящ цвят на кожата, изработване на реалистични кожни гънки и структуриране до съвършенство на човешкото тяло, са необходими на творците, за да изглеждат фигурите по този начин.


Поразителното съвсем не се изчерпва с това, основната цел на съвременните творци не е хипер реалност, а по-скоро идеята за съживяване на образа и неговата история. Виж още скулптури на Jamie и Jacie тук.