Момичетата на Matt Sudin

Мрачни нюйоркски красавици обитават кадрите на Sudin

  • 17.11.2013
  • от редакторите

Мат живее в Ню Йорк, и освен фотограф е и продуцент на филми.
Бил е режисьор на филми и тв предавания, но страстта му към красивите модели го навежда на мисълта, че фотографията е неговият живот. Сравнено с филмите, за него е много по-лесно да създава сам, без наличието на голям екип около него.

Повечето от тези снимки са създадени от двама души – той и моделът.


Не се вживява много в оборудването си и твърди, че се чувства комфортно с всеки фотоапарат, с който му се наложи да снима. Снима с Contax G2, обожава Paolo Roversi, но често ползва и DSLR на Canon. От средноформатните камери би отличил Mamiya, с която твърди, че се разбират особено добре. Ако можеше винаги да избира, би предпочел лентата.

Мат твърди, че най-важното нещо, което трябва да направиш, когато харесаш един модел за снимки, е да избереш правилната локация, където кадърът ще се получи най-добре. Не харесва студената празнота на студиото и вярва, че моделите се чувстват по-естествено, когато са в естествена среда.


Описва стила си на снимане като естествен и непринуден. Независимо дали ще снима сам, или с голям екип около него.

Казва, че инструментът, за да създадеш един хубав кадър, е светлината, и винаги е било, и ще бъде така. Днес можеш да създаваш ефекти както по време на снимките, така и при пост продукцията, и понякога това се решава от бюджета.


Вманиачен е в правилната репродукция на цветовете до най-малкия детайл. Смята, че малка промяна на нюанса променя до голяма степен ефекта на кадъра.

Мат твърди, че не снима модна фотография, но в същото време дизайнери и стилисти харесват кореспонденцията между неговия стил и техните дрехи. Има много приятели, които създават дрехи и живеят от това, но никога модата не му е била основен приоритет.
За него дрехите са компонент – както локацията, моделът и всичко останало, а всички тези детайли, събрани по правилния начин, създават вдъхновяващия кадър.

Обожава да снима навън, когато е облачно и мрачно. Логично, най-удобно му е в студио, но би избрал интериор на апартамент.

Мат бърза толкова много да започне следващия проект, че накрая няма време да се наслади на завършените си творби. Оказва се, че по-голяма част от удоволствието му остава в процеса по създаването на кадрите – снимането и обработката.

Виж още красивите актриси на Johann Bona.