В настроние за храна и улични фестивали

MOOD FOR FOOD STREET FEST, или какво значи Наслада за всички сетива

  • 29.08.2018
  • от редакторите

Може да си мислиш, че с приключването на август и лятото ще ни напусне и че това е най-тъжната част от годината, но истината е, че много вълнуващи неща предстоят да се случат и през септември, особено когато мястото е Пловдив, а в центъра на вниманието е добрата храна. И тъй като вече не пазим фигура за плажни приключения, можем да се насладим на вкусни и разнообразни хранителни изделия, без да се чувстваме гузни след това.

Между 14 и 16 септември Пловдив се превръща в град на греха.

За вкусни изкушения става въпрос. Предстои фестивалът MoodforFoodи ние не си представяме по-добър начин да отпратиш лятото освен солидна доза калории, натрупани след похапването на всичките ти любими неща.

Какво например ли? Тук идва най-хубавото. Фестивалът ще ти предложи не само изкушаващи произведения от кухнята на любимите ти заведения и брандове, но и дегустация на крафт бири, вина и ако можеш да понесеш и още – рядко срещани ракии. За да преживееш алкохола по-лесно, ще можеш да го придружиш с вкусни бургери, майсторски приготвени пици и хотдог, както и автентична българска кухня, но с експериментален привкус. За десертите дори не ни се говори. 

Снимка: Pizza Rado

Снимка: NOMAD

На фестивал като на фестивал, очакват те и щури концерти, звездно кулинарно шоу, истинска Escape room и надяждане с чили за по-смелите.

А ако не искаш да се отдадеш на пасивното хранене, може сам да се превърнеш в готвач, като покажеш как се прави съвършената шкембе чорба.

Снимка: Red devil Catering

Снимка: Lolly the vintage caravan

Снимка: Манджа Ван

Вече имаме една чудесна причина да очакваме септември с нетърпение, защото намерихме идеалния начин да отпратим лятото и изтощителните диети. Присъствието не е задължително, но е препоръчително с приятна компания и голям апетит и настроение за едно сериозно хапване.

Повече информация за фестивала, част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата ще откриеш тук

Виж още от Пловдив.