Любов на квадрат(и)

Плейд, наследство от принца на Уелс, тартан, или карето във всичките му модни форми

  • 20.08.2018
  • от Диляна Николова

Ако има нещо, което върви в обратна посока и все пак може да ни накара да се чувстваме добре, то това е модата. Добре забравеното старо винаги е работело и ето поредния нагледен пример. След като големите дизайнери разхождат тенденцията по подиумите вече няколко сезона, време е да я приземим и на улицата и с любов да я поносим.

Плейд, наследство от принца на Уелс, тартан, или карето във всичките му модни форми, от минитренд се превръща в мейнстрийм закачка, която нямаме право да пропускаме, ако истински държим на модата.

Историята на карето започва на Острова, то е абсолютна традиция за шотландските носии. По-късно то става популярен десен, с който се асоциира аристокрацията, а днес е доказателство, че всяка важна тенденция извървява дълъг път, преди да стане класика, както в случая. Геометричният мотив преминава през най-обикновени официални вертикални и хоризонтални тъмни линии на бял фон, след което прави плавен завой към шахматните пастели на гингам карето, за да избухне с днешна дата във всичките си производни и целия си блясък.

Шотландско каре, бърбъри каре, черно-бяло-сиво каре, ситно каре, което носи доста психеделично чувство - каквото и да избереш, внимавай, защото е доста сложно за носене и се изисква майсторство,

за да бъде комбинирано добре, без да придава комичност на визията и без да слага килограми отгоре.

Например ние смело го съчетаваме с по-строги, структурирани елементи, когато искаме да загатнем сериозност в аутфита, или със скъсени панталони в друг геометричен мотив и китън токчета за по-палава визия.

Някои от любимите посланици на карето през годините са Риана, Тейлър Момсън и Виктория Бекъм, но обещаваме, че и ние ще му се реваншираме оттук нататък...

Заведи тоалета си на някое свежо събитие този уикенд. Идеи тук.