Чантата на талията ми

Banana bags are here

0 коментара Сподели:

Ако трябва да съм честна, дълго време се правех, че тази тенденция не съществува. Признавам си – бях предубедена и отчасти обременена от реномето, което т.нар. бананки имат у нас. Не можех да събера висшата мода и нисшите страсти на хората, които традиционно ги носят, не можех да си представя как нещо такова може да ме накара да се чувствам добре визуално.

Но ето че и аз се предадох. След близо година изучаване на различни комбинации, които street style звездите ми даваха за вдъхновение, ето ме и мен – стоя пред вас и ви говоря за нея като за нещо важно в модата, от което да си вземете тази пролет.

След чокърите, раниците и mules чехлите, 90-те се пренасят в нашия свят и с тези чанти, които минават дължината на цялата талия, за да бъдат закопчани като трофей най-отпред на дневния ни аутфит.

Модните хора експериментират с цветове, форми, та дори и с начина им на носене, прехвърляйки я по диагонал в горната част на тялото. Кари Брадшоу и Джаред Лето са първите посланици на чантите банан, които безспорно са функционални и удобни, а за нас определено и изненадващо стилни.

Изобщо не е лесно да излезеш от сянката си на забавна, по-скоро туристическа заемка и да пробиеш на модния подиум, но, признаваме си, бавно, но славно тази чанта успя да изплува на небосклона. Dana, Alexander Wang, Gucci, Clare Vivier и Chanel направиха свои интерпретации на модела и точно тогава сякаш всички припознаха този моден аксесоар като новия must-have елемент в гардероба си. Харесваме я главно заради свободата, която имат ръцете ни, фестивалния й дух (не са ли точно фестивалите, където я видяхме за първи път – бел.ред.) и това, че ни доказа за пореден път, че няма нищо невъзможно в модата, стига да знаеш как правилно да го интерпретираш в стила си. Давам ти визуални жокери за тази чанта…

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *