Три нови пиеси

„ПроТекст 3х3“ ги представят под шапката на „36 маймуни“

0 коментара Сподели:

Неправителствената организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни“ отново е дом на изпълнителските изкуства и е готова за пореден, девети път да представи новите си попълнения. Тазгодишното издание идва с името ПроТекст 3х3 и ще ни посрещне с три нови пиеси от трима различни режисьори и техните екипи. Платформата за съвременна драматургия, или казано с други думи пърформанс-четения на нова драматургия в несценични пространства, започна на 16 март в София.

В период от три седмици ще има публични представления на избраните за тазгодишното издание текстове.

Ето и как точно е организирана про ПроТекст 3х3:

На 23 и 24 март от 19:30 часа ще състои произведението „На тъмно“ от Сабина Стефанова в бар TIME OUT, откъдето също можеш да купиш билети за него на цени 12/8 лв. Режисьор е Гергана Димитрова.

На 29 и 30 март от 19:30 часа ще може да гледаш „Каре“ от Пау Миро. Режисьор е Борис Зафиров, а преводът от каталонски е дело на Нева Мичева. Мястото е ДНК и билети ще се продават както там, така и на касите на НДК на цени от 12/8 лв.

На 4 и 5 април от 19:30 часа „завесите“ на ДНК се отварят за „Цикадите“ от Мирослав Христов. Билети можеш да купиш от касите на ДНК и НДК срещу 12/8 лв. Режисьор е Александра Петрова.

Основана през 2007 г., неправителствената организация „36 маймуни“ е представяла множество продукции, многократно номинирани за театрални награди. Има куп участия в фестивали и форуми в страната и чужбина и често пъти продукциите ѝ са отличавани от критиците, а дейността ѝ я нарежда сред най-устойчивите и успешни театрални формации на Софийската независима сцена. Повече информация за „36 маймуни“ може да намериш тук или на фейсбук страницата им.

А какво ще се случи на 31-ви март в Generator, чети тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *