Swing Fever

Октомври посвещаваме на най-женствените парти визии, които Fashion Days подбраха за нас

  • 09.10.2013
  • от редакторите

Възраждането на суинг и джаз музиката в последните години, както и появата на electro swing-а (ново музикално течение, което обедини най-доброто от старите стилове с новаторската електронна музика) са причина за зачестилите партита под винтидж знака. Спретни си романтично пътуване във времето до нощ като от филма “Великият Гетсби”. Представи си пищните бални зали, където възпитани аристократи с бомбета срещат изящни, покрити с блясък красавици.

Темата за връщането към миналото е лайтмотив както в киното (спомни си и филма на Уди Алън “Полунощ в Париж”, в който главните герои мечтаеха за отминали епохи и намираха някогашния живот крайно романтичен), така и в музиката, която черпи от най-доброто в класиката, джаза и рокенрола, за да създава нови стилове днес. Носталгията на свой ред е не по-малко вдъхновение и в света на модата.

И този сезон курифеите в индустрията, които диктуват правилата по време на модните седмици са попили от изящните вталени силуети на 60-те, саката, аксесоарите и въобще женственото и дори момичешко излъчване. Най-добрите ни припомнят, че жената трябва да бъде преди всичко нежна. Правят го с меки пастелни цветове, феерични материи, дантела, тюл. Мотивите прескачат от закачливите точки до романтичните цветя.

Подбери своето винтидж парти и си достави удоволствието да бъдеш женствена, така както са го правили изкусителните календарни момичета, бурлеска танцьорките, невинните писателки и онези жени, които са осъзнавали предимството на това да извадиш на показ най-изящното от себе си.
 
За аутфита ти съветите идват от Fashion Days, а финалният pin up акцент е фаталното червено червило, не го пропускай.

НАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ:
ляво: рокля (синя) PAUL&SHARK - 229,90 лв.; рокля (на цветя) RED VALENTINO - 639,90 лв. ; чанта MAIOCCI - 47,90 лв. 
дясно: тишърт RED VALENTINO - 179, 90 лв., палто RED VALENTINO - 599, 90 лв., пола RED VALENTINO - 579,90 лв., яка MAIOCCI - 62,90 лв.

Ако пък се виждаш повече като фатална жена, привлечена от мистериозни ъндърграунд партита - виж тази визия.