В София през уикенда: 17-19 ноември

Уикендът е "въртележка", режисирана от Уди Алън

  • 17.11.2017
  • от Биляна Славейкова

Това е един от онези уикенди, в които животът ти поднася френски макарон и не ти оставя избор да го изядеш или не. В графика ни са се наместили новият Уди Алън, чаено парти, фестивал на печивата и сладкишите, както и вино форум. Животът е хубав. Наздраве!

 

BRIC-A-BRAC TEA PARTY

СЪБОТА, COSMOS COWORKING CAMP, 11.00 - 19.00 ЧАСА

Годишното чаено парти на Bric-a-Brac ни е любимо. Веднъж, защото ни дава повод да си въобразяваме, че сме Алиси и шапкари, втори път, защото може да пием чай и да си говорим за порцелан и браунита така, сякаш нямаме проблеми в живота. Та това бягство от реалността е в cosmos и освен винтидж находките, които да отнесеш у дома, ще се радваш на кексчета от LUbakery и цветни композиции от NEA. Покани някого на чай, звучи далеч по-вълнуващо от просто "на кафе".

 

MISH-MASH SWEET FEST

СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, МАЛКОТО НДК, 10.00 - 18.00 ЧАСА

Този уикенд Момичетата от града организират първия софийски фестивал на пекарството и сладкарството. Ако трудно можеш да си представиш нещо по-ароматно от прясно изпечено хлебче или по-вкусно от френски макарон и крафт шоколад, то сложи край на диетата (и без това няма смисъл да се хабиш предколедно) и отивай да опиташ от всичко. Следи събитието и за демонстрации и уроци от майстори пекари и сладкари някой нов трик, който да приложиш у дома, никога не е излишен.

 

ВРЪЗКАТА С ХРАНАТА

ПЕТЪК, УЛ. ИВАН ВАЗОВ 38, 18.00 ЧАСА

Ако за теб храненето не е просто механично нагъване на сухари, то може би имаме нещо подходящо за петъчната ти вечер. В hOUR SPACE на ул. „Иван Вазов“ 38 ще се случи среща, на която храната ще се разгледа в контекста на психологията. „Загубата на контрол по отношение на храната обикновено е сигнал за затруднения в контакта с околната среда, в осъзнаването и владеенето на нуждите или трудности при възприемането на себе си“, казва гостуващият психолог Мария Атанасова, а по време на срещата ще бъдат засегнати и темите за основните хранителни разстройства.

 

DIVINO TASTE 2017

ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, НДК

Най-голямото изложение на български вина е този уикенд в НДК. Цифрите 70 (изби) и над 500 (вина) едновременно ни респектират и екзалтират. Отбий се както за да опиташ най-вълнуващото от родното винопроизводство, така и да си вземеш за вкъщи, ей така, защото е хубаво и защото е наше. Ако пък искаш да се хвърлиш в дълбокото или интересът ти към виното минава отвъд изпиването му, можеш да се включиш в някой от майсторските класове.

 

КИНОМАНИЯ 2017

ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, НДК И ДР. ЛОКАЦИИ

Ако играех на асоциации, всеки път, когато някой кажеше „Киномания“, щях да казвам „нов филм на Уди Алън“. И при тази фестивалът идва с новото заглавие от всеобщия любимец - „Въртележка“. То е част от специална петък вечер в НДК, в рамките на която ще можеш да видиш още новия филм на Гийермо дел Торо „Формата на водата“.  „Въртележка“ е от 18.30, „Формата на водата“ от 20.30 часа, а ти със сигурност нямаш по-вълнуваща концепция как да прекараш студената петъчна вечер.

Ако се чудиш какви са ползите по излизането през уикенда, можеш да видиш тук.