Milan Fashion Week

Месецът продължава с модните дефилета от Италия

  • 23.09.2013
  • от Поли Николова

Dolce& Gabbana

Dolce& Gabbana

 

Dominico Dolce и Stefano Gabbana са по-добри от всякога. И този сезон вдъхновението за колекцията идва от Сицилия и по-точно някои орнаменти, заемки от архитектурата там. Двамата дизайнери са подбрали впечатляващи модели, и което е по-важно – използват висококачествени материи. Колекцията е обагрена в кралско златно и червено, а основен аксесоар се оказа колан с елементи от гръцката митлогия.

Prada

Prada, Fashion Week, мода


Силна и феминистична колекция от Miuccia Prada, която заяви, че иска да накара жените да се гордеят истински със себе си. Противоречиви бяха чувствата относно стенописите с образи на южномерикански и мексикански жени на ревюто, които пък бяха пренесени като изображения върху дрехите. Спортни елементи, екстравагантни акесоари, color-blocking-и... жени, готови да властват.

Trussardi

 Fashion Week, мода, Trussardi


Една крачка напред за Gaia Trussardi, благодарение на тази колекция за пролет/лято 2014. Тя е запазила американската вълна като идея за създаването на дрехите – цялостното усещане е за стилен roud-tripпрез лятото. Допаднаха ни началните модели в цвят слонова кост, както и женствените линии на колекцията. В крайна сметка и ние бихме метнали по една каубойска шапка с допълнение от някой кокетен шал, така че: hasta lavista baby!

Fendi

 Fashion Week, мода, Fendi


Преглъщаме перуките, само защото дизайнерът е един от любимците ни. Karl Lagerfeld и този път предлага доста приятна колекция за Fendi, „вдъхновена от света на информатиката”, както сам я нарече. Акцент сред използваните материи е органзата, но не подминаваме и класическата за модната къща кожа. Мястото, където въображаемо ни пренася тази колекция силно прилича на Париж и нищо чудно – все пак дизайнерът живее и твори във френската столица.

Dsquared²

 Fashion Week, модаЛолитки, и още как! Dean и Dan Caten взривиха модния подиум с ярка колекция и модели с тен, силен грим и свободно падащи коси. С една дума: секси. С две думи – ретро носталгия, идваща от 50-те и ранните 60. Като цяло тия двамата (дизайнери) отново са прекалили, но в добрия смисъл, защото кой не обича изрязани топове и къси рокли през лятото?

Gucci

 Fashion Week, мода, Gucci


Още една марка, която пристъпва към по-спортен вид. Frida Giannini прави това, което е в кръвта й – създава лукс. Колекцията й за пролет/лято 2014 е стилна и разнообразна. Велур, преработени кожи, арт нуво илюстрации и мащабно преплитане на цветя...ех, бохемски живот!

Moschino

 Fashion Week, мода, Moshino


Споменахме ли колко сме влюбени във всичко на марката за този сезон? Започвайки от поканата под форма на тениска с надпис “For fashion victims only” и пренасяйки се на подиума, където моделите дефилираха по двойки, съчетавайки „доброто и злото” - Rossella Jardini е свършила забележителна работа, продължавайки делото на Franco Moschino.

Ако и ти си толкова запален по модата, колкото и ние, хвърли един поглед на статията ни за Fashion Week в Лондон.