5 must-go локации по време на НОЩ/ПЛОВДИВ

Този уикенд нощта е млада...

0 коментара Сподели:

 НОЩта е млада, въпреки че тази година навършва достолепните 13 години и този уикенд е всичко това, от което се нуждаем, за да задоволим за дълго време потребностите си от култура. Под тепетата фондация "Отворени изкуства" събира успешни съвременни артисти, като Исак Кордал, Мери Франк, Димитър Шопов, Войн де Войн и други български и международни участници, които разпростират творчеството си в рамките на цели 3 дни.

В първата вечер на нощ 2017 от 19:00 до 01:00 ч. ще бъдат отворени музеите, галериите и ателиетата, а на 16 септември акцентите в програмата са градските пространства и меджународната част от кураторската програма "тук навсякъде". 

Със сигурност ще се засечем на някое от готините събития, но за да е сигурно, ето 5 локации, до които със сигурност ще стигнем по време на престоя си в Пловдив.

ДЕТМАГ СНЕЖАНКА

Близка утопия /изложба/

„Близка утопия“ изгражда проект за атлас, който цели да предостави спекулативни картографии, фикционални колекции, както и иконографията на отминали и настоящи модерности. Това не е „карта на света”, състояща се от всичко, което понастоящем знаем за света, а по-скоро дизайнерски ориентирано проучване на „други” посоки, в които световното развитие би могло да поеме – с или без благосклонното и хармонично разбиране за утопиите от миналото.

15, 16 и 17 Септември от / 19:00 до 01:00

ТЪРГОВСКИ КОМПЛЕКС "ЕКСЕЛСИОР"

I AM/Балаж /театрална инсталция/

I AM/БАЛАЖ е пърформанс-инсталация и социален експеримент на студиото за документален театър VOX POPULI, в който няколко семейства събират празните опаковки от продуктите, които консумират в продължение на една седмица. От този амбалаж и личните разкази на неговите потребители започва този уникален експеимент, в който се оглежда всеки съвременен човек – някъде между рафтовете на супермаркета и търсенето на собствената си идентичност.

16 Септември от 19:00 до 00:00

ГХГ – БАНЯ СТАРИННА

Миграции на страха /изложба/

Мащабен и дългосрочен проект – резултат от интензивното сътрудничество между артистични и културни институции, правителствени и неправителствени организации от четири европейски страни (България, Германия, Австрия и Словения). Проектът разглежда аспектите на страховете на днешна Европа. Страхът е основна и естествена защитна реакция при опасност, която приема различни форми: агресия, паническо бягство или вцепенение. За разлика от животинския свят, реакциите, породени от страх сред човешките същества са много по-разнообразни: от чисто физическото унищожение на обекта на предполагаемата опасност, до прояви на омраза, агресивна нетолерантност и предразсъдъци.

15 и 16 Септември от 19:00 до 01:00

ВОЕННЕН КЛУБ

SEED /аудио-визуален пеърформанс/

“Seed“ е визуален пърфомънс на гранични преживавания и органични форми. Стъпващ върху предишни работи, това е сън от разгръщащи се пространства и деликатни структури. Изобразени абстрактно, обширни, пищни интериори се разпростират и сриват, движени от и успоредно с наслоени честоти абстрактен звук. Произведението се движи между загатната история и чиста абстракция, пространства и текстури, сложност и простота. Вдъхновено от архитектурата, то започва в затворени пространства с хаотично движение, преминава през лабиринт от пещероподобни коридори, неясни предели и гранични пространства, докато накрая достигне разгръщане и разцъфтяване.

16 Септември от 21:00 до 22:00

БАСКИЯ БАР

„Задникът на майка ти или не мога да почувствам нищо вече!” /спектакъл/

Спектакълът включва три миниатюри от автора на „Американски прелести”, „Истинска кръв” и „Два метра под земята ООД” Алън Бол. Той представлява комедиен поглед към живота на съвременните млади хора в големия град сред новите технологии и непреставащите копнежи, илюзии и разминавания между жената и мъжа. Докъде сме стигнали в стремежа си да пестим време? Не свикнахме ли толкова много със заместителите,че истинските неща ни изглеждат неестествено? В страстта си да сме постоянно активирани и забавлявани, не се ли обезчувствихме?

16 Септември от 21:00 до 00:00

ЦЯЛАТА ПРОГРАМА НА НОЩ/ПЛОВДИВ МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ ТУК!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *