Summer in the City: 5 събития в София през седмицата

Събитията, които ще ни топлят тази седмица

0 коментара Сподели:

Знаем, че дойде ли лятото, София е последното място, на което искаш да бъдеш. Но признай, че има и хубава страна: трафикът е много по-спокоен, няма нужда да правиш резервация, преди да се отбиеш в любимото си заведение, а шумните съседи вече втора седмица са на почивка. За да направим нещата още по-розови, сме ти подбрали пет събития, с които да се забавляваш през седмицата. Кажи после, че София през лятото е мъртвило!

DESKTOFF ART

Юли е време за забавление, срещи с приятели и в никакъв случай – стоене вкъщи пред компютъра. Ето защо се заемаме да извадим от виртуалния свят творбите на 14 артисти, които през последните 2 години създаваха жестоки неща за компютъра, таблета и смартфона ти. Всички произведения можеш да намериш в ежемесечната рубрика Desktop Art на сайта ни или да видиш лично в бар „Петък“ този понеделник. Чакаме те, освен за да те запознаем с няколко родни таланта, и да изпием по един коктейл заедно, преди да сме изчезнали по плажовете.
Кога: 17 юли, понеделник, 20:00 ч.
Къде: бар „Петък“, ул. „Ген. Йосиф Гурко“ №21
Вход: готин десктоп

КИНО ПОД ЗВЕЗДИТЕ – GAME OF THRONES

Winter is coming. Добре де, в София не, но във Вестерос – със сигурност! Ако си живял в тотална изолация през последните месеци и не си попаднал на нито един трейлър от финалния сезон на Game of Thrones, идваме на помощ. Имаш няколко часа да си припомниш къде последно ни оставиха героите, а вечерта те чакаме, за да полеем случая. Освен да се прехласваме по Калиси и да пием тематични коктейли, естествено, ще гледаме и първия епизод от новия сезон. Вече броим дори минутите!
Кога: 17 юли, понеделник, 20:30 ч.
Къде: Le Chef D’oeuVre, Студентски град, бл. 54, вх. В
Вход: свободен

ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР В БИЗНЕС ПАРК СОФИЯ

Всяко лято чиниите ни се пълнят с цветни зеленчуци, а с това и посещенията ни до местния пазар зачестяват. Ето защо скачаме при всяка възможност да си вземем качествени продукти директно от производителите. А ти си запиши, че всеки първи и трети вторник на месеца в Бизнес парка се провежда фермерски пазар със сезонна продукция, млечни и месни вкусотии, готови храни и напитки.
Кога: 18 юли, вторник, 12:00 – 15:00 ч.
Къде: Бизнес парк София, паркинг до сграда 10
Вход: свободен

ТУРНИР ПО BEER PONG

Както личи от името, този спорт се получава, когато събереш пиенето на бира с тенис на маса. Правилата са съвсем прости: подреждат се по 10 пълни чаши в двата края на масата и всеки от играчите се опитва да уцели някоя от тези на противника. Ако в бирата ти попадне топче – пиеш. На теория е просто, но колкото повече губиш, респективно – пиеш, толкова по-неточен става мерникът ти. Със сигурност по-подходяща игра за бар до ден-днешен не е измисляна!
Кога: 19 юли, сряда, 20:30 ч.
Къде: Rock’n’Rolla, ул. „Граф Игнатиев“ №1
Вход: 5 лв.

ФИНАЛ НА 3X3 BULGARIA TOUR 2017

Ако драконите и епичните битки по телевизията не са ти по вкуса и предпочиташ спортовете, каним те на финалния турнир по 3х3 баскетбол. Тичане, пот и голяма доза майсторство ще можеш да видиш на специално изградените игрища в парка около НДК. За титлата ще се борят 16 отбора, а освен чест и слава победителят печели и участие в квалификациите за световното първенство. Грабвай транспарантите и идвай за подкрепа.
Кога: 22 юли, събота, 15:00 ч.
Къде: Парк НДК, пл. „България“
Вход: свободен

Ще прекараме златно лято в града!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *