3 сюжета, които могат да се случат, ако извънземните ни посетят

Когато Пришълецът дойде, ще ни се иска Алф да го придружава

0 коментара Сподели:

В интернет има поне стотици статии на ден за извънземни, но защо НАСА реши да отговори точно на тази интернет атака? Може би извънземните вече пътуват насам, затова ви подготвяме психически с три филмови сценария, които могат да се случат, когато кацнат тук:

Сценарий 1: District 9 / Сектор 9

Извънземните осъществяват контакт с нас и идват на земята, но с неясни реакции, затова ги посрещаме учтиво. Както се случва във филма „Сектор 9“, когато слизат от корабите си, не ни нападат, както очакваме, не ни заразяват с вирус, не ни изяждат. Нито представят своите технологични напредъци или говорят чрез холограма. Те идват, за да избягат от своята планета, а докато водещите сили решат какво да ги правим, ние ги натикваме в гето в Йоханесбург „Сектор 9“ със статут на бежанци. Разбира се, частна компания се намесва и започва да изкарва пари от контрабанда на оръжия, които извънземните пласират. А накрая те правят бунт и успяват да се върнат на своята планета.

В този сценарий те изглеждат като мутирали хлебарки, които ядат консерви котешка храна. Доста иронично и комично, можем да залагаме дали ще стане така.

Сценарий 2: Arrival / Първи контакт

Те идват, а ние не знаем какво точно да очакваме, но сме се настроили отбранително. Както в „Първи контакт“ се случва, кацат 12 извънземни кораба над 12 различни места. Великите сили са разединени и не знаят как да действат. Хептаподи, изглеждат като типичните извънземни (които филмите са ни насадили) и комуникират по невиждан за нас начин. В този сценарий те идват, за да ни поднесат подарък – своя език, а ние да им помогнем след 3000  години, когато ще имат нужда от нас. Тези интелигенти същества, които искат само да комуникират с нас, идват тихо и си тръгват тихо. За жалост още не сме узрели за тази стъпка..

Сценарий 3:  Independence Day / Денят на независимостта

Хаос, нападение, мрак… предполагам всеки втори си представя идването им така. Дори когато има буря, си представям как всичко започва така… Идват със своите огромни кораби, слизат и започват да ни избиват. Настъпва апокалипсис, крием се, избиваме се един друг в опит да се спасим, но докъде ще стигнем, като те са навсякъде. После ще ги отблъснем в битка, а след 20 години ще дойдат пак, по-силни и по-настървени. Тук можем да се надяваме те да умират, защото, ако са безсмъртни…

И при трите сценария няма да сме готови за тази среща, категорично. Затова винаги давам пример с Алф – и него никой не го очакваше, но го заобичаха и приеха. Въпросът е дали те ще са толкова симпатични, колкото него? След клипа на Анонимните и реакцията на НАСА ни стана ясно – има нещо, но къде и какво е то?

За събитията този юли обаче сме напълно готови, а кои са те, чети тук. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *