В София през уикенда: 6-7 май

Дългият уикенд ще бъде наситен със събития

0 коментара Сподели:

Ако уикендът се  познава по петъка – този ще спечели "голямата награда". Тази вечер е за наградено кино, събота е с Гошо, а неделята е спортна, бирена и добре облечена. Виж какво имаме да ти предложим ние и София днес и в следващите дни.

БЕЗБОГ

ПЕТЪК, ДОМ НА КИНОТО, 19.30 – 21.00

"Безбог" е един от онези филми, за които гордо казваме, че е спечелил голяма награда на голям конкурс, в случая тази на международния конкурс на София Филм Фест. Петъчно ще бъде представен от режисьорката и продуцентката си. Историята е от онези неща, които те хващат за гърлото. Виж как я маркират в няколко думи хората, които стоят зад "Безбог": "В отдалечено провинциално градче Гана се грижи за възрастни хора с деменция, докато търгува с личните им карти на черния пазар. Тя издържа своята майка, с която почти не разговаря. Връзката с приятеля ѝ също не е извор на любов – сексуалното привличане е изчезнало и интимността е сведена до пристрастеност към морфин. Като че ли нищо не докосва съвестта на Гана, дори инцидентното убийство на пациентка, заплашила да разкрие нейните далавери. Промяната започва, когато Гана чува музиката на Йоан, чиято карта тя вече е продала. Нарастващата симпатия към него отключва дрогираното ѝ съзнание. Но когато Йоан е арестуван, Гана проумява, че за да извърши „каквото трябва“, ще плати висока цена."

BLOK BAZAAR 2017

НЕДЕЛЯ, БАР ПЕТЪК, 11.00 – 20.00

BLOK ще отварят нов магазин, което пък им дава повод тази неделя в бар Петък да направят епична разпродажба, на която де що има кец, дреха или аксесоар от минали колекции да си намери нов притежател. Така например ще можеш да се сдобиеш с едни от последните бройки на шапките Sofia Division 2-tone Snapbacks срещу 10 лв. На твое място бихме се появили рано, защото нищо чудно някой да ти "отмъкне" шапката.

ГОШО

СЪБОТА, SOFIA LIVE CLUB, 19.00 – 22.00

За добро или зло всеки си има Гошо в живота. Това е едно от онези имена, които минават като "тъмния облак" на Тони Димитрова, като "големия кораб" на Силвия Кацарова, като товарен влак да променят нещо в спокойното ти съществуване. Гошо е труден за описване, но ако някой може да го направи, това са пишещите и четящите в "Пощенска кутия за приказки". Кой е Гошото на Мила Михова, ей това нямаме търпение да разберем.

SUNDAY BEER MARKET

НЕДЕЛЯ, KANAAL, 15.00 – 19.00

Добрият стар бирпазар на KANAAL се завръща с първото си издание за този сезон. Както знаеш, там бирите ги взимат сериозно, така че няма да пропуснат да те "гмурнат" в море от добре изстудената напитка и да ти покажат какво са научили през зимата – а именно кои са горещите (не в бирения смисъл) брандове в момента. Шоуто ще се върти около EvilTwin от Ню Йорк, която за пореден път бе класирана в Ratebeer топ 10 на най-добрите пивоварни в света.

WINGS FOR LIFE WORLD RUN – БЯГАЙ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ МОГАТ

НЕДЕЛЯ, 14.00 БОРИСОВАТА ГРАДИНА

Wings for Life World Run е събитие, в рамките на което хора от цял свят тичат за споделена мисия – гръбначните увреждания да станат напълно лечими. Ако искаш да се включиш, обувай маратонките и тичай към Борисова. Бягането, организирано от Run BG, ще започне от езерото „Ариана“, а дължината на трасето, което ще бъде обособено за събитието, ще бъде 5.01 км.Форматът на състезанието е доста забавен – участниците нямат за цел да избягат до финиш линията, а да се опитат да я надбягат. В ролята на „финиш линия” влиза специалната кола преследвач, която 30 минути след началото на състезанието тръгва от старта и постепенно увеличава скоростта си от 15 на 35 км/ч, докато не настигне всички бегачи. Благодарение на теб и всички включили се каузата набира дарения, 100% от които отиват в полза на Фондация Wings for Life, която провежда жизненоважни проучвания за откриването на лек за гръбначни травми и заболявания.

Виж селекцията ни събития за месец май и какво от тях да не пропускаш.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *