5 фотографски изложби, които да посетиш през март

Виж кои са най-интересните изложби този месец, селектирани специално за теб

0 коментара Сподели:

Да посещаваш изложби, пък особено фотографски, е като да ядеш сладолед през лятото – никога не е напълно достатъчно.Това задоволяване на вътрешната потребност за естетика и всеизвестен гъдел на възприятията, синхронно придружени  от ъпдейт на познанията ти по съвсем съвременно изкуство и тенденции във фотографията е това, което  води нас (или по-скоро не спира  да ни връща) към градските галерии.

Направихме селекция на най-интересните  изложби, които ще се състоят този месец  и избрахме за теб 5-те най, които да посетиш.

ЦВЕТЕ ОТ КРАЯ НА 80-ТЕ – ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИИ НА ЛЮБОМИР ИГНАТОВ
21 МАРТ – 18 АПРИЛ
ГАЛЕРИЯ SYNTHESIS, 20:00 Ч.

Група Piranha ще открият изложбата със Софийски Skate Punk, а част от събраните средствата ще бъдат дарени на фондация „За Нашите Деца“. Любо е един от онези фотографи, които улавят деликатността и красотата на всекидневните неща,запечатвайки завинаги именно онези неща, които наистина искаме да запомним завинаги. Описан е от Джейми Мак Доналд  като: “Момче с камера, с класическа визия и чувственост, филтрирана през  погледа на скейтборда и пънк рока, градски обитател наблюдаващ  човешките състояния в най-мрачните им моменти.” А ние мислим, че той заслужава нашето внимание.

ПОЛЕТ НАД БЪЛГАРИЯ – фОТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА НА АЛЕКСАДЪР ИВАНОВ
7 МАРТ – 29 МАРТ
ФОТОСИНТЕЗИС АРТ-ЦЕНТЪР, КАФЕ-ГАЛЕРИЯ

Александър снима от въздуха национални паркове и резервати, планини, реки, ждрела, язовири, селища, исторически и природни забележителности, открити рудници и кариери и огромни котловини. Отново – Черноморието, Дунав, Поломието, Казанлъшкия край. Лети над България с мотоделтапланер, който пилотират негови приятели, с които споделя преживяването от въздушната фотография.

Цитираме Александър Иванов, за да те убедим съвсем: „В късна есен летим над Източни Родопи – над каменна махала в развалини, отдавна напусната от обитателите си. Изведнъж незнайно откъде се появяват десетина крави и куче, придружени от овчар… И в картината под нас проблясва надежда.“

СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРСКА ФОТОГРАФИЯ
20 МАРТ, 19:00 Ч.
VIVACOM  ART HALL

Oрганизирана  от фондация Мусиз, в тази изложба ще участват над 40 фотографи, които в последните 15 години успяват да правят стойностна фотография. Ще се радваме да те видим там.

2 ГОДИНИ „ЕТЮД-ТЕ НА СОФИЯ“
17 МАРТ – 26 МАРТ 
GALLERY 2.0

Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia по всяка вероятност са ти съвсем познати от социалните мрежи, където на всекидневна база ни показват красотата на града през различни перспективи. Е, те  имат и рожден ден скоро,цели две години откакто ни радват. Ела в Gallery 2.0 за още един прочит на градските кадри.

1212 INSTAGRAM ИЗЛОЖБА
2-26 МАРТ
COSMOS COWORKING CAMP

Изложбата ще се проведе без конкретна тема – селектирани са български автори , които намират вдъхновение в прекомерно сивата градска среда. Озаглавена е така, защото фотосите са с размери 12х12 сантиметра, какъвто всъщност е и оригиналният „инста“ формат. Ще има и просеко бар. Чин-чин!

А междувременно виж какво да не изпускаш от парти маратона на Jameson.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *