Места и събития на прицел този уикенд – 9-11 декември

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Декември мирише на коледни сладки, греяно вино и извънкласни занимания, с които обикновено се занимаваш през уикенда. Ако си традиционалист и спадаш към тази категория, ето какво те очаква тези дни.

ARCH\VE F\LES
ПЕТЪК, 19.00, BETAHAUS

Изложбата ARCH\VE F\LES е част от инициативата МОНУМЕНТАЛНИ ИСТОРИИ на сдружение Punct’o за популяризиране на българския принос в архитектурата зад граница по време на социалистическия режим. До 16.12 ще имаш възможност да разгледаш архивни и актуални фотографии на обществени сгради, проектирани и реализирани от български специалисти в Африка и Близкия изток. Но само на откриването ще бъдат прожектирани и личните разкази на трима архитекти, участвали в износа на архитектура, а студенти ще представят и 3D-принтирани макети – съвременен поглед върху българската архитектура зад граница.

ШАРЕНА ПЛЕТЕНИЦА
СЪБОТА, 9.00, SOPHARMA BUSINESS TOWER

Дните преди Коледа са вълшебство, което ти предлагаме да превърнеш в реалност на първия Национален благотворителен фестивал "Шарена плетеница" в помощ на хората без дом. Основна цел на фестивала е да разпространи, подкрепи и развие един от най-българските занаяти – плетенето, чрез което за пета поредна година ще бъдат стоплени стотици хора, чийто дом е улицата. Със събраните от фестивала средства ще бъдат закупени зимни спални чували за бездомните, които остават извън центровете за временно и кризисно настаняване през студените зимни дни. Закупувайки билет, освен едно добро дело ти ще можеш да придобиеш умения за плетене и различни техники за работа с прежда, ще прекараш няколко часа сред творящи, сърдечни и добри хора и ще бъдеш част от най-топлия фестивал в България.

WINTER: BAZAAR
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, 10.00, BETAHAUS

WIN базар е базар, организиран от три дами, които са врели и кипели като греяно вино по базарите в последните 5 години и знаят, че има с какво да надградят видяното. Те събират на едно място познати артисти като Bibi Kopoeva, MONIMAL jewelry, RAW Design Polina Dimitrova, Studio Dada, G_sign и редица други, с помощта на които не само ще се забавляват, но и ще извършат едно наистина добро дело. Организаторките ще дарят цялата печалба от наеми на новата кампания на МАЙКО МИЛА, която, освен че е разкошна като сърцата им, ще промени много неща в тази клета Майка България. Каузата е свързана с подпомагането на майки на деца в неравностойно положение да се самоиздържат финансово, като продават ръчно направените от тях неща на специален за целта сайт.

CHRISTMAS BRUNCH
СЪБОТА, 11.30, ATTITUDE 157

За всички Ladies with ATTITUDE е съботата в магазина на едноименния роден бранд (на бул. „Фритьоф Нансен“ 21), където ще има малка предколедна почерпка с дизайнерите на някои от продуктите, от които ще можеш да закупиш подаръци за себе си и за най-любимите ти хора. На по чаша вино и коледни курабийки ще можеш да се насладиш на компанията на ATTITUDE157, Asia Petrova Jewellery, Mishe и Vyara Tzeneva Jewellery. Звучи различно, така че не пропускай да надникнеш в магазинчето, ако имаш път натам.

МУЛТИ КУЛТИ В ИКЕА
СЪБОТА, 15.00, ИКЕА

ИКЕА България и Мулти култи // Multi Kulti колектив обединяват усилия, за да те поведат на вълнуващо кулинарно пътешествие в четирите краища на света. В навечерието на празничните дни ИКЕА те кани да вкусиш от традиционните кухни на Ирак, Непал, Сърбия и Ливан, представени от техните най-емблематични лица на софийската кулинарна сцена. Кулинарни умения ще демонстрират: Фреди Бениамин от Ирак, който ще приготви топлото предястие самбусак – малки банички с вегетариански пълнеж; Далибор Маринкович – Майстор Даци, ще представи традиционна сръбска скара и вкусната разядка урбанес; Хани Таук от Ливан ще демонстрира как се правят хрупкави френски кроасани; Гунджа Б. Чокхал ще ни пренесе в Непал с вкусна зеленчуковата хангама – парченца от ситно нарязани зеленчуци и запържени в дълбок тиган с оригинални индийски подправки.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *