Тарантино без окови

Пенсионира ли се Тарантино след още два филма?

0 коментара Сподели:

Стендъп комикът Сам Гритнер се шегува, че да бъдеш възрастен наподобява на участие във филм на Тарантино: историята започва доста готино, псува се през цялото време, случват се много объркващи неща, а накрая всички умират. Възрастта обаче не прощава на никого, дори и на най-великите. На 3 ноември, по време на конференцията Adobe MAX в Сан Диего, Куентин Тарантино сподели официално пред публиката, че възнамерява да се пенсионира, след като завърши последните си два филма.

Той драматично добавя, че се надява хората да го запомнят по-скоро като велик човек на изкуството, вместо просто като велик създател на филми.

Преди време режисьорът е споделял пред медиите, че възнамерява да направи само 10 филма по време на цялата си кариера. Ако към досегашните му продукции добавим още две, сметките биха се получили доста добре. Но не бързай да тъгуваш. Първо, знай, че последните два шедьовъра на американския сценарист и режисьор могат да отнемат доста време, ако вземем предвид навика му да пише сценариите на филмите си с години.

И, второ, той има навика да се бъзика с публиката. Това съвсем не е първият път, в който Тарантино говори за бъдещото си оттегляне от света на филмите. Всъщност той от години излиза с доста противоречиви твърдения по въпроса пред медиите. Заигравките му на тема “пенсиониране” фигурират още от 2012 година, когато по време на премиерата на “Джанго без окови” геният споделя, че не иска да се превръща в старче режисьор и скоро ще се оттегли от бизнеса (по това време е на 50).

През 2014 той казва, че би било добре да остави след себе си наследство от точно 10 филма. През 2015 обаче, по време на Comic-Con-а в Сан Диего, обяснява пред The Daily Beast, че всъщност му харесва да държи киноманите в напрежение. Добавя, че накрая може и да вземе да си каже “к’во пък толкова” и да направи 15 филма.

По-късно в шоуто на Jimmy Kimmel Тарантино отново потвърждава старите си планове за перфектната филмова десетка. Феновете посърват, но не задълго…

Тази година по време на Йерусалимския филмов фестивал режисьорът излезе да получи наградата си и коментира, че някой ден след пенсионирането може и да му щукне поредната жестока идея за филм. Защо тогава да не реши да направи още един, докато е на 75 например? Предвид всичко това лесно можем да се усъмним в думите му от миналата седмица и да успокоим екранните страсти. Тактиката на лъжливото овчарче може да ни накара единствено да се усмихнем. Докато научим истината, вероятно и ние ще сме се сдобили с доста бръчки.

Това, което знаем със сигурност, обаче е, че традиционната гангстерска история в следващия филм на Тарантино ще бъде в стила на Бони и Клайд. Действието ще се развива в Австралия по време на 30-те години и вероятно ще ни плени и остави без думи, както всяко едно от произведенията му до момента.

Тук можеш да видиш маниите на Тарантино.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *