ЗЛАТЕН ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ОРФЕЙ

Този август Орфей се пробужда, за да наелектризира Родопите, и това не е за изпускане

0 коментара Сподели:

Още една фестивална отбивка в лятната ни волна програма. Този път става въпрос за чисто новия Electric Orpheus. Един от най-популярните древни герои Орфей, роден някъде в пределите на Тракия, ще се прероди между 12 и 14 август в сърцето на Родопа планина, в село Триград – едно от митологично обвързаните места с неговата личност. Легендата разказва, че древногръцкият музикант Орфей е преминал през пещерата Дяволското гърло към Подземното царство на Хадес, за да спаси любимата си Евридика, а това е само една от историите, които изиграват важна роля за името на фестивала. Приказната локация вдъхновява крюто от Common Future, които си поставят за цел да създадат също толкова вдъхновяващо събитие в пределите на мистичния Триград.

Идеята им е да съберат на трите сцени световни артисти от актуалната музикална сцена, но без те да са съвсем мейнстрийм. Въпреки това имената да са добре познати на когото трябва и за пример можем да дадем един от топ актовете – Peaches. Тя идва директно от фестивалната сцена и пристига за първи път в България, като ще представи най-новия си алубм – Rub. Друг такъв изпълнител е Aerea Negrot от Herucles and Love affair, също топ акт от електронната сцена. Третият хедлайнър са Soul Fire – реге група от Гърция, продуцирани от легендарния Mad Professor. Във фестивалната програма присъстват още рокендрол групи и над 30 електронни и DJ изпълнители от Европа. Друго перо, на което залагат "младите Орфеи", е силна творческа и театрална част, независимо кино и традиционни намеси със занаяти и чист български фолклор.

Амбицията е фестивала Еlectric Orpheus е да наложи европейско и световно качество, съчетано с красотата на българската природа и традиции, както и да даде път на млади и напредничави артисти. Крайната цел е качествен и устойчив фестивален формат в България.

Този август Орфей се пробужда, за да наелектризира Родопите, и това не е за изпускане.

Фестивалът ще има кемп зона в близост до сцените с всички необходими екстри, а билети все още могат да бъдат намерени на цена 90 лв. за трите фестивални дни. Пълната програма може да откриеш на http://electricorpheus.com/.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *