НИНА КРАВИЦ - ЦВЕТЕТО В ДВОРА НА EXIT

Любимата дама на електронната музикална сцена най-накрая се качва на Exit Dance Arena

  • 01.03.2016
  • от редакторите

Любимата дама на електронната музикална сцена, NINA KRAVIZ, ще направи дългоочаквания си дебют на сцената на EXIT Dance Arenaна 10 юли. Сибирската дива е безспорно едно от най-харизматичните лица на световната техно сцена, с характерните си денс перформанси и неповторим контакт с публиката. Забележителният й музикален бекграунд, съпроводен от специфичното й отношение към всички форми на изкуството, заслужено са донесли на NINA KRAVIZхедлайнер статут в редица от най-популярните международни музикални фестивали. Електронната лейди е  резидент на  легендарното „ENTER“ събитие на Ibiza, а от тази година и на престижното BBCRadio 1шоу. Скромна добавка са редовните й участия в най-големите европейски клубове за електронна музика като: Concrete (Париж), Nitsa (Барселона), Fabric (Лондон) и Berghain (Берлин), които затвърждават статута й на топ електронен артист в световен мащаб.

Популярността на нейния лейбъл „Трип“ е безспорно ключов катализатор на новата вълна от свежи, първокласни руски музикални продуценти, които заеха сериозни позиции на европейската сцена през изминалата година.

Nina Kraviz - Between the Beats

Ninaе родена и израстнала в Иркутск. Любовта йкъм музиката и плочите идва от баща й, с когото тя е слушала джаз и рок. През 90-те тя открива acid-house звученето и много скоро започва свое предаване в местно радио, където пуска електронна музика.  След това се мести в Москва и започва работа за музикалното списание “Ptuch”, както и  за най-значимите техно партита, което и дава още по-добър поглед в света на електронната музика.  Колекцията от плочи започва да расте все повече. Много скоро е поканена да пуска във Friday Night Live вечерта във водещия руски клуб “Propaganda”, което в последствие се превръща в най-значимото хаус събитие в московския нощен живот.  Благодарение на изискания музикален вкус наNina Kraviz, руската столица бивапосетена от най-големите имена в техното - Theo Parish, Mike Huckaby, Dopplereffekt, Juan Atkins и много други.   Nina работи упорито и скоро записва дебютния систудиенсингъл “Voices”, последван от много успешния макси сингъл “Pain in the Ass”. В него са включени хитове, като “I’m Gonna Get You” и “Ghetto Kraviz”.  Решаващиятмомент в кариерата й е записът на микс за легендарното ТВ шоу “DJ Kicks”, определен от критиците като един от най-добрите миксове, заедно с тезина Carl Craig, Tiga и John Talabot.

Тази година Exit Festival ще се проведе от 7 до 10 юли на Петроварадинската крепост, след което Exit Adventure се премества на Адриатическо море за третото издание Sea Dance Festival от 14 до 16 юли.