WELCOME TO THE JUNGLE

Urban търсенето на тенденциите в красотата за 2016 г.

0 коментара Сподели:

Добре дошли в 2016 г. – време за експерименти, ярки цветове, нарисувани лунички и брокат в косите! Бих я нарекла дори годината на свободния дух в света на красотата и модата.

Минималистичният грим, нежните тонове, графичните очни линии и пригладените коси – основните тенденции в красотата през 2015 г., тази година отстъпват място на

ярките цветове, бунтарските прически, ниско подстриганите бретони, крещящите устни, изкуствените мигли.

За добро или лошо 2016г. бележи още по-силно завръщането на сините сенки и броката – тенденции, които никога не са губилинапълно популярност у нас.

И ако тази година можем дадем воля на повече креативност във визията ни, уместно е да имаме няколко неща наум,преди да пристъпим към пресъздаването на една или повече от въпросните тенденции. Не всяка визия, която виждаме в списанията, е подходяща за ежедневието. За Instagram може би да, но не и за офиса. Не съчетавайте повече от една тенденция в една визия, особено когато става дума за сини брокатени сенки и пурпурночервено червило.Не пренебрегвайте личния си стил и излъчване!

Независимо какво диктуват световните трендове, едно никога не се променя – добре нанесената основа и правилният цвят фон дьо тен. Vichy знаят това и по тази причина, заедно с Кирил Чалъков, представят два видео урока с продуктите на марката. Преди да разгледаш какво ще е на дневен ред тази година, виж как да постигнеш ефекта сияйна кожа в първото видео и плътното покриване на несъвършенствата във второто. Отнема броени минутки.

GLITTER BOMB

Брокатени устни, брокатени сенки, брокатени подмишници (because of the Internet), брокатени коси и по-специално – брокат в корените… Трудно за вярване, но факт – брокатът отново е тренди и навсякъде.

Това е тенденцията на смелите, на тези, на които не им пука колко трудно се маха брокатът от косата и под ноктите. И все пак добре е дори и най-големите експериментаторки да подходят умно към тренда и да използват броката с мярка.

Вдъхновете се от модния подиум и моделите на Creatures of the Wind, Dries Van Noten и Gimbatistta Valli, но вместо по целия клепач нанесете искряща очна линия в основата на миглите и не пестете спиралата. Wow погледите и шушуканията са гарантирани.

I USED TO DATE ALICE COOPER

Ниско подстриган, леко разрошен бретон, коса с дължина около раменете и небрежни вълни са в основата на тенденциите в прическите за тази година. Roberto Cavalli, Tommy Hilfiger, Vera Wang, Chloé, Gucci, Rebeca Minkoff успешно пресъздадоха рокендрол усещането за 70-те в последните си ревюта. Ако търсите драматична промяна, това е прическата на годината, с която няма да сбъркате.

THE BLUE PERIOD

Вдъхновени най-вероятно от синия период на Pablo Picasso, тази година гримьорите на Diane von Furstenberg, HUGO BOSS, Marc Jacobs, Chanel, MISSONI и Sonia Rykiel не разочароваха с избора си на водещ цвят. С лек размах и много пигмент успяха да наложат синьото като цвета на годината. И тъй като това е неочакван цвят, който привлича внимание и внася малка доза хаос, е добре да бъде съчетан с лек бронзант и nude устни за по-хармонична визия.

SHUT UP AND KISS ME

Червеното е класика и макар да не е най-изненадващият тренд за 2016 г., няма как да бъде подминато. Тази година и дизайнери и гримьори са единодушни в това кой е must-have нюансът на сезона – пурпурният!
Victoria Beckham, Oscar de la Renta, DKNY, Zac Posen са част от брандовете, които избраха именно това червено за основен цвят в макиажа на моделите им.

Независимо дали ще изпробвате някоя от въпросните тенденции или не, едно е сигурно – очертава се една интересна и дива година, що се отнася до света на красотата. Нека само се надяваме, че брокатените коси ще останат в едиториалите, а сините сенки ще се ползват с мярка.

Имаш още 355 дни да изпробваш нещо ново и нестандартно. При колебания винаги можеш да се поровиш из съветите на Яна Ламбрева в Instagram или Facebook.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *