НАУКАТА ЛИ НАС ПРЕВЗЕ ИЛИ НИЕ НЕЯ?

За „пробива” на технологичните иновации по National Geographic Channel и твоя телевизор

0 коментара Сподели:

Да си го кажем честно, в последно време все около тази дилема се въртим – ах, ние хората, ах, те технологиите. Зависими ли сме от тях. И до колко? Каквото и да си говорим, отговорът е твърдо да. Направо е изумително колко бързо се развиват те и как започваме да усещаме, че изобретенията в последно време се случват с невиждана досега скорост, на която май не можем да смогнем. Много скоро ще черпим знания, а и вдъхновение, благодарение на National Geographic Channel, в партньорство с General Electric.

Разказът за иновациите на 21 век, събран в 6 епизода, се казва „Пробив” и вече стартира на 8 ноември от 20:55 ч. Кажи на твоя смартфон да ти напомня всяка неделя за това.

Темата на поредицата е технологичният прогрес и революционните постижения в различни сфери от живота ни. Ще имаме възможността да чуем  учените, които стоят зад тях и на които им се иска да ни покажат, че животът – такъв, какъвто го познаваме – има още много да се променя. А понякога просто се налага да се променя. Предаването ще ни потопи в историята на хората и технологиите и как, всъщност, тези изобретения решават проблемите ни. Те ни помагат да изградим едно по-различно, по-интересно и по-сигурно бъдеще. 

Едночасовите епизоди ще бъдат режисирани не от кой да е, а от едни от най-големите холивудски имена – Анджела Басет, Питър Бърг, Пол Джиамати, Акива Голдсман, Рон Хауърд и Брет Ратнър. Тяхното развито въображение ще ни покаже един съвсем нов свят, в който ще човекът вече буквално се сраства с технологиите.

В сериите ще обогатим знанията си, така, неделно и непринудено, с интересни теми като неврологията, продължителността на живота, водата, енергията, пандемиите и роботиката.

Разбира се, това ще стане като страхотните режисьори ни въведат в умело контекста на всяка научна сфера и проблемите, които трябва да бъдат решени в нея. Култовият актьор и изпълнителен продуцент на лентата, Рон Хауърд, се е заел с епизода за дълголетието, носителят на Еми – Джиамати ще проучва най-новото в любимата ни сфера – технологиите, Ратнър пък е решил да разглежда човешкия мозък, актьорът и режисьор Питър Бърг ще овладее пандемиите, пленителната Анджела Басет ще се погрижи за проблемите с водата, а гениалният продуцент Акива Голдсман ще ни осигури енергия.

„За нас е привилегия да разкажем историите на най-великите иновации. Технологиите напредват стремглаво и всеки ден ставаме свидетели на удивителни трансформации. Разказите за научните пробиви са невероятни колкото самите постижения.”, споделя Стив Майкълс, изпълнителен продуцент на „Пробив“

Изумителните иновации, които лека-полека се превръщат в част от ежедневието ни, сега ще ни покажат от екрана вкъщи кой и как им вдъхна живот. Защо ги измислихме и какво ни провокира да започнем да развиваме технологиите, развивайки самите себе си.

Така че, с две думи, и казано в прав текст –  заслужава си.  Заслужава си да отделим един час от  така сладката ни неделя, за да научим за новите неща, които ще пътуват с нас в бъдещето и ще ни накарат да се замислим за (р)еволюцията в живота ни.

Още интересни факти и информация за поредицата „Пробив“ можете да намерите тук.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *