ОТИДИ НА БАЛ И ПОМОГНИ НА ДЕЦА В НУЖДА

На 1 октомври е 10-ият благотворителен бал на фондация „Сийдър” в подкрепа на изоставени деца и младежи с увреждания

0 коментара Сподели:

Често си мислим за онази концепция, че добротворчеството е верижна реакция… и ни харесва. Ето защо днес ти даваме идея как да бъдеш генератор на позитивна промяна. Този четвъртък е 10-ият благотворителен бал на фондация „Сийдър” в подкрепа на изоставени деца и младежи с увреждания. Целта на събитието е да се наберат средства, за да се осигури индивидуална грижа в семеен тип среда, която помага на децата с увреждания да придобият умения, нужни им за по-добър самостоятелен живот. За десетина години фондацията зад това и ред други събития е променила живота на над 1500 деца и младежи с увреждания в България. През последните пет години децата, за които се грижат в Кюстендил, имат изключителен напредък и растат все по-уверени, независими и приобщени към местната общност.

Една от девойките с увреждания пътувала до Женева и направила презентация пред Комитетите на ООН за нейните собствени права и живота, който би искала да води.

Други завършили училище и започнали първата си работа в общността – все неща, които нямаше да им се случат в институциите, откъдето „Сийдър” ги извежда.

Планът за тази година е амбициозен, планира се извеждането на близо 50 нови деца с увреждания от институционални домове и настаняването им в къщички от семеен тип в Казанлък, където организацията им предоставя любовта и грижата, която заслужават. Само за няколко месеца от началото на годината, в които екипът на фондацията полага индивидуални грижи за тях, те са постигнали значителен напредък в развитието си – някои от тях проходили, въпреки че са им казвали, че никога няма да ходят, други казвали първите си думички, трети имат нови приятели в общността, ходят на училище и т.н.

Годишният благотворителен бал е една от фондонабирателните инициативи, благодарение на които фондацията осъществява дейността си. Средствата отиват за децата в Казанлък и Кюстендил. Тази година събитието ще посетят над 300 гости – бизнес лидери, дипломати и верни поддръжници на фондация „Сийдър”. Вечерта ще включва вечеря, забавления и танци, благотворителна томбола и търг. Водеща на събитието ще бъде Милица Гладнишка, а благотворителният търг ще проведе Пейо Филипов. Благодарение на партньорите на организацията всички разходи по събитието ще бъдат покрити. Това ще позволи 100% от набраните средства от вечерта да бъдат дарени за каузата, в подкрепа на децата и младежите. Ти също можеш да отидеш на бал и да помогнеш на децата с увреждане да имат по-добър дом и любяща среда. Събитието ще се случи в Шератон София Хотел Балкан от 19:30, а тук  са всички детайли как да се свържеш с фондацията, да запазиш и заплатиш своето място.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *