Be slim, have fun, be happy

Whisper Light Wine е нискоалкохолно вино с минимално количество калории

  • 12.06.2013
  • от Нора Тарандова

Чу ли за новата тайна на лятото?
Винена напитка Whisper Light Wine e заряд от свежи плодови аромати, ухажващи доброто ти настроение и 40% по-малко калории, които запазват красивите форми на тялото.

Имате бизнес обяд в добър ресторант, менюто е отбрано и някак си не върви без вино. Но пък главата ви трябва да си остане бистра, защото до края на деня има още много работа за вършене. Няма проблем, просто може да свалите малко градуса от обичайните 12% на 5,5%, като вземете от листата на нискоалкохолните вина и си гарнирате удоволствието със спокойствие. Тези вина определено са новият хит през този сезон - първо в Англия, а после и на другите големи пазари. Те изглеждат, ухаят и имат вкус точно като всички други добри вина, но съдържат 40% по-малко алкохол и само 39 калории на 125 мл. Направени са умишлено с ниско съдържание на алкохол при безкомпромисна позиция по отношение на качество и вкус, тъй като тези, които пият вино, обикновено търсят ползи за здравето, но и наслада. Така се поддържа и международната тенденция за по-естествен и балансиран подход към здравословен начин на живот.


Тези вина са новата тайна на модерните момичета. От пет години сред водещите световни производители се развива тенденцията да предлагат вина с грижа към дамите, които им дават възможност да се наслаждават на социален живот, без да нарушават формата на тялото си, ваяно с часове във фитнес залите.
Според най-новите данни от индустрията годишните продажби на вино с по-ниско съдържание на алкохол само в Англия са достигнали седем милиона бутилки в сравнение с два милиона преди година. Големите вериги магазини като Tesco, Sainsbury’s, Morrisons и Asda стоят здраво зад този нов продукт, като отчитат ръст в потреблението от 60% и като планират да удвоят продажбите до 2020 г.

И така, какво се крие зад тази вълна от трезвеност? Дали годините на плодовите алкохолни бомби отшумяха, или махмурлукът и черният дроб имат нужда от почивка? Или това е някакво тайно споразумение между държавите и големите търговци на дребно? Търговците на напитки в Англия обещаха да премахнат един милиард единици алкохол от пазара през следващите няколко години, като част от "отговорна сделка" с правителството.

Имайте предвид, че винаги може да се намали градусът на виното, като си направите любимия на австрийци и германци коктейл "Шприц".

Нискоалкохолните вина ви дават подобно леко и освежаващо усещане, но производителите, вместо да добавят газирана вода вътре, редуцират алкохола във виното чрез процес, наречен обратна осмоза, или въртящ се конус (алкохолът се изпарява частично и остават плодовите частици). Тази технология по-добре запазва вкусовите качества и затова тези вина претендират да са хитът на сезона! Новаторите от „Домейн Бойар“ вече отговориха на предизвикателството, като първи пуснаха на българския пазар нискоалкохолните вина от серията Whisper. Whisper fresh розе и Whisper fresh бяло вино, които са леко газирани винени напитки с алкохолно съдържание от 5.5%. Розето има аромат на зрели ягоди, малини и богат, свеж послевкус, а бялото вино има нежен плодов вкус с нюанси на ябълка, пъпеш и тропически плодове. Приема се като перфектно допълнение към всеки обяд или освежаваща напитка за следобедните часове, особено подходяща за летния сезон. Поднася се с настроение, леко изстудена или с малко лед и усещане, че си направил правилния избор!