НАХОДКА: VINTAGE MAGAZINE SHOP В ЛОНДОН

Място за увлечени по винтидж културата и хора с мания по списания от последните стотина години

0 коментара Сподели:

Един от най-добрите начини да опознаеш ново място е да се загубиш там. Това важи в пълна сила, ако искаш да опознаеш SOHO, любимия ни квартал за дълго и безцелно скитане в Лондон. Именно там, на един съвсем обичаен ъгъл, заобиколен от секс шопове, “живее”Vintage Magazine Shop, а в него – цял един свят на pin up момичета, Елвис и Кари Гранд, модели от миналия век, филмови постери на вечните ленти на Хичкок и какво ли още не.

Тук буквално можеш да намериш всичко – от пропагандни плакати, през торби с винтидж реклами на Coca-Cola, всевъзможни значки и други дреболии. Ще ти отнеме поне час да заровиш нос в тематичните принтове(ако решиш да ги рамкираш там, получаваш отстъпка), с които можеш да дръпнеш интериора вкъщи в доста приятна винтидж посока. Сред по-типичните постери тематично се наместват тези на филмова, модна и музикална тематика, като ленти като Pulp Fiction например имат цели серии.

Малко по-встрани от клишето можеш да намериш интересни китайски и севернокорейски пропагандни постери, както и по-близките ни комунистически достижения на рекламната мисъл.

Отделно, ако се увличаш по ретро мотоциклети или колелета, отново имаш много какво да откриеш.

Истинските съкровища обаче се крият в мазето.

Един етаж надолу, прилежно опаковани и подредени, стоят и чакат хиляди ретро списания. Разрови и си намери Vogue от петдесетте, Playboy броеве с автентични пин-ъп момичета, първия Rolling Stone от 1967 или пък издание от 1912, в което потъването на „Титаник“ е съвсем прясна новина. Ние се заплеснахме по колекцията на Interview на Анди Уорхол и отнесохме няколко броя вкъщи. Списанията ще ти кажат всичко за вкусовете, важните събития, модата и поп културата от близкото и не толкова близкото минало. Със сигурност ще намериш нещо за себе си, а цените започват от 10 паунда. 

В случай че не виждаш Лондон сред планираните си в близко бъдеще дестинации, не страдай. Можеш да си поръчаш голяма част от нещата и онлайн. Не особено красивият, но пък доста удобен за употреба уебсайт е тук. Уви, онлайн магазинът не предлага пълното разнообразие от списания, но пък ти дава пакети по десет списания от избрано от теб десетилетие (50-те, 60-те или 70-те). Колекцията на принтове и други стоки онлайн е пълна.

VINTAGE MAGAZINE SHOP в Лондон е на 39-43 Brewer Street, London W1F 9UD, +44 20 7439 8525

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *