ДАРИ НАДЕЖДА СЪС СНИМКА

Социалният проект “Help-Portrait” обединява фотографи по целия свят в една обща кауза - да помагат на хора в нужда

0 коментара Сподели:

През 2008 фотографът Jeremy Cowart, известен със сесиите си на Taylor Swift, Heidi Klum, Britney Spears, Kelly Clarkson и още много други публични личности, създава благотворителната инициатива Help-Portrait. Идеята зад нея е да се изгради глобална общност от фотографи, стилисти и фризьори, които на определена дата всяка година да снимат хора в нужда и да им подаряват портретите безвъзмездно. Тук много от вас биха се запитали с какво една снимка може да помогне на хора, страдащи от недоимък или някаква тежка болест. С повече отколкото предполагате.

При Help-Portrait акцентът не пада върху крайния продукт, а върху процеса на създаването му. Независимо какви хора застават пред обектива, те срещат разбиране, морална подкрепа, специално внимание и отношение от страна на доброволците. Снимката, която отнасят вкъщи, е само приятен спомен от едно хубаво изкарано време, в което хора, борели се цял живот с несгоди, отново получават надежда и сили да продължат напред.

фотография, Help-Portrait

Много от хората на фотографиите, никога преди не са били снимани или години наред са имали сериозни финансови или здравословни проблеми, които не са им позволявали да застават пред обектива. За повечето от тях фотосесията има символично значение, дава им увереност и самочувствието, че вече са загърбили трудния период в живота си.

През 2015 глобалната инициатива ще се състои на 5 декември. Cowart приканва всички, които искат да се включат, да започнат с планирането още отсега, за да могат да бъдат зарадвани възможно най-много хора.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *