ФОТОГРАФ-ХАМЕЛЕОН И НЕЙНИТЕ РАЗЛИЧНИ СЕМЕЙСТВА

„Self Portraits with Men“ показва чешка фотографка и различните й животи, според партньорите, с които се снима

  • 04.10.2014
  • от Ели Цонова

Понякога питал ли си се какъв би бил животът ти сега, ако преди време си взел решение, различно от това, довело те дотук? Чешката фотографка Dita Pepe не само се е питала, но и много успешно е заснела възможни сценарии за живота си. Серията й „Self Portraits with Men“ я представя в различна светлина, според „портретния“ й съпруг. Впечатляващо е как Pepe се превръща в пълноправен член на всяко едно от семействата, придавайки на портретите автентичност.

Dita Pepe, фотография

 

На някои от фотографиите Pepe се снима с нейни приятели и познати, но за да избегне повторението и да предложи разнообразие, тя не се свени да пита и непознати хора, дали биха й позирали. Дъщеря й също може да бъде видяна неколкократно в серията снимки.

Dita Pepe, фотография

 

Идеята на Pepe е да покаже как връзките влияят на хората и до каква степен биха могли да променят идентичността на индивида. Фотографката е известна за нейните феноменални трансформации. На 19 Pepe заминава за Германия като бейбиситър, но много бързо открива любовта си към фотографията и започва да документира живота на германците. В последствие тя става част от портретите, които прави, сливайки се идеално със средата, в която се намира.

А как изглеждат хора, пременени според стереотипа, с който се сблъскват ежедневно, можеш да видиш тук.