Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

Когато страстта срещне прецизността – водим те до 10 места в София, които ни обещават кулинарни приключения в чиния

0 коментара Сподели:
Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

Ако менютата на ресторантите бяха романи,

то специалитетите на главните готвачи биха били онези сюжетни обрати, които предизвикват емоциите ни! Героите на всяко трапезно чудо, след което облизваш пръсти и възкликваш „Уау!“, са тези ястия, които сбъдват кулинарните мечти и правят скокове между смели подправки, екстремни комбинация и нетрадиционни презентации.

Забрави за класиката – тук има място само за въображението на шефовете, които създават магия в чиния!

Представяме ти селекция с шедьоври, които открихме на софийската карта – насочваме прожекторите към онези специалитети, носещи духа и почерка на различните места в града.

Constantinoff

Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

Пристъпваме в едно любимо градско кътче, в което умеят да претворяват традициите от родните земи в модерни и вълнуващи ястия.

Начело в кухнята на Constantioff Restobar е шеф Сидония Радева,

чиито усет, страст и опит в кулинарията са високо оценени от всеки гост. Обикновено свързваме Constantinoff с „шоу кукинг“, затова и избраното ястие е такова, което се приготвя на живо през теб. Представяме ти огнен стек на камък с гриловани зеленчуци и трюфел сос. Месото от това ястие е специално селектирано и с високо качество, обещаващо фантастичен вкус, който ще запомниш поне до следващата година.

бул. „Витоша“ 31-33
088 526 6566
www.constantinoff-restobar.com

Kuzina

Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

Обичаме места, в които изнена- дата за сетивата е константно явление, а насладата от прекарването – бленуван и гарантиран миг. От първи поглед и още с първата хапка разбираш, че Kuzina Greek Eatery е наистина специално място. Само тук може да опиташ вълнуващи превъплъщения на любими ястия като мусака крокети или портокалопита със сироп от отлежало ципуро. Гръцкият характер на Kuzina не пропуска да сервира средиземноморски страсти във вид на изкусителни ястия, но както знаеш, тук менюто залага на багри както от морето, така и от земята.

За фантастичен завършек на годината шеф Стефанос Стамидис ни сервира

гръцко свинско stiffado (така гърците назовават готвените си ястия). Това, което те очаква, е бавно готвено свинско от черно прасенце с лук, червено вино и пюриран корен от целина. Непременно го опитай при следващо посещение в този своеобразен оазис на добрия вкус.

ул. „Хан Аспарух“ 36
087 905 5999
www.kuzina.bg

Mediterra Restaurant & Wine Bar

Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

С модерен интериор и стилна атмосфера, Mediterra умее да поднесе вкуса на Средиземноморието чрез симфония от най-добрите кулинарни практики на Гърция, Испания, Италия, Франция и Португалия. Тук всяка рецепта представя симбиоза от традиционни морски вкусове и креативност, докато богата винена селекция предлага перфектния завършек на всяко ястие. В самото сърце на ресторанта е разположена откритата кухня,

където шеф Серафимов внимателно подбира най-добрите съставки,

гарантиращи автентичността на всяко блюдо. Сервира ни крехко пилешко филе със салсиче, гуанчале, манатарки, печени картофи и чушки. Просто го опитай!

Grand Hotel Millennium Sofia, бул. „Витоша“ 89B
088 795 5525
www.grandhotelmillenniumsofia.bg

Ozone Skybar & Lounge

Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

Спиращи дъха гледки, фантастични авторски коктейли и неустоими суши предложения!

Начело на кухнята тук е шеф Владимир Христов,

който усъвършенства уменията си в световноизвестния кулинарен институт Lenôtre и започва своята забележителна кариера, ръководейки кухните на няколко престижни 4- и 5-звездни хотела у нас. Ястието, с което ще изкуши сетивата – грилован октопод с лек опушен вкус, поднесен върху сладък картоф и гарниран със спайси песто от зелена чушка. В домашно бриош хлебче – мини краб рол, съчетаващ вкусовете на крехко месо от омар, скариди и кралски рак, гарниран с пресен див лук и хайвер от сьомга.

Grand Hotel Millennium Sofia, бул. „Витоша“ 89B
088 325 3600
www.grandhotelmillenniumsofia.bg

Raffy Bar & Gelato

Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

Raffy Bar & Gelato впечатлява с модерен поглед към японската кухня. Техните суши специалитети са верни на традицията, като използват изключително прясна риба и майсторски техники за приготвяне.

Но тук идва експериментаторският подход!

Специално внимание заслужава вегетарианското суши с тамагояки омлет – деликатна комбинация от перфектно приготвен японски омлет и пикантна майонеза, която разчупва представите за класическото суши. Развихри се с тези креативни суши комбинации, които разширяват границите на познатите вкусове и те зареждат със страхотни усещания, каквито само добрата кухня е способна да донесе!

ул. „Шипка“ 9; бул. „Витоша“ 18; The Mall, бул. „Цариградско шосе“
www.raffy.bg

Spectrum Restaurant

Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

Spectrum е ресторант, съумяващ да пречупи през призмата си кухните на Азия и Латинска Америка, като така създава неповторимо изживяване.

Лидер на кулинарния екип тук е визионерът шеф Теодор Танков.

Утвърден като майстор суши готвач с над 20 години опит, той влага страстта си към изследването на вкусове и в менюто на Spectrum, създавайки изкусителни комбинации от азиатски и латиноамерикански вкусове. За завършек на годината шеф Танков представя изискано ястие – филе от риба тон, съчетано с крем от трюфел и черен чесън и хайвер от севруга. За финален щрих – дехидратирани гъби еноки, едамаме, годжи бери и деликатен млечен уасаби сос.

Grand Hotel Millennium Sofia; бул. „Витоша“ 89B
088 875 5595
www.grandhotelmillenniumsofia.bg

The Gallery Fine Dining Restaurant

Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

Съвсем скоро Grand Hotel Millennium Sofia ще допълни палитрата си с още едно кулинарно бижу – The Gallery Fine Dining Restaurant.

Ръководен от шеф Севда Димитрова,

ресторантът обещава да бъде място за истинските ценители на вкуса, като ще предлага богата винена листа с над 500 позиции. Менюто черпи вдъхновение от постоянната цикличност в природата, многопластовата история на региона, майсторските ръце и творческия ум на екипа, който го създава. Неподвластен на граници и рамки, но вдъхновен от кулинарното наследство в района, The Gallery Fine Dining Restaurant ще предложи най-добрите локални продукти според сезонността им.

Grand Hotel Millennium Sofia, бул. „Витоша“ 89B
www.grandhotelmillenniumsofia.bg

Vienna Cafe & Restaurant

Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

Готов ли си за пътешествие през чудните вкусове на Централна Европа? Водим те във Vienna Café
& Restaurant,

където шеф Димитър Иванов ще ти предложи изобилие от кулинарни прелести.

С богатия си опит в едни от най-известните и луксозни ресторанти у нас, шеф Иванов поема ръководството на Vienna Café & Restaurant, за да продължи да радва гостите с автентични ястия, приготвени с прецизна точност, предлагайки незабравимите европейски вкусове в сърцето на София. За подобаващ завършек на годината опитай сочния свински джолан, гарниран с варени картофи и баварско кисело зеле.

Grand Hotel Millennium Sofia, бул. „Витоша“ 89В
088 865 5535
www.grandhotelmillenniumsofia.bg

Umami

Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

В Umami всяка хапка е разказ за далечни земи и изненадващи срещи между култури.

Менюто им разкрива магията на Никей кухнята – мост между японския финес и перуанската експлозивност. Сред предложенията изпъкват два специалитета, които те съветваме да опиташ при първа възможност. Никей бийф рол не е просто ястие, а фина симфония от текстури и вкусове. Нежното говеждо, сочно и деликатно, се преплита със свежи съставки в истинско гастрономическо приключение. Другата кулинарна изненада е пулпо антикучо. Ако октоподът можеше да разказва истории, тази би била поезия. Запечен до съвършенство, той се потапя в антикучера сос, а екзотичните пюрета от батат с манго и царевица с мисо добавят дълбочина и сладост. Финалният акцент? Чимичури сос и кадифен манго крем. Остави се да бъдеш изненадан – Umami е място, където вкусът създава моменти, танцуващи върху небцето.

бул. „Джеймс Баучер“ 100
088 480 4040
www.umami.bg

Щастливеца

Специалитетите на шефовете – виж най-доброто от менюто на ресторантите

Философията на ресторанти „Щастливеца“ се уповава на интереса и уважението към родните традиционни ястия и висококачествените продукти.

Водени от стремежа за запазване на кулинарното ни наследство,

тук претворяват регионални рецепти в интересни блюда с автентичния за тях модерен почерк. Завършваме гастрономическата година точно както подобава – с изключително ястие! Опитай и ти домашно приготвения пастет от телешко месо, с пръжнат телешки език, кисели краставички, репички, червен лук, копър и хрупкав тутманик. Гарантираме ти, че вкусът е гастрономически връх!

Сан Стефано Плаза – срещу БНТ; 02 441 3344 бул. „Витоша“ 27
02 441 1155
www.shtastliveca.com

Над 50 празнични предложения, които да подариш за Коледа

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *