Четири места за кафе в София, които ни подаряват любов в чаша

Със страст към кафето – водим те до супер локации, които избираме в спокойна сутрин и блажен следобед

0 коментара Сподели:
Четири места за кафе в София, които ни подаряват любов в чаша

Позволи ни една гатанка… Сутринта без него е невъзможна! Що е то?

Разбира се, че говорим за кафето – то за нас, а вярваме и за теб не е просто напитка, а ритуал. Няколко глътки щастие, които зареждат батериите и променят настроението, са достатъчни, за да превърнат обикновения ден в мини празник.

Деликатно лате или смело еспресо – обичаме ги поравно и търсим местата, които ги приготвят съвършено!

Вкусът обаче си личи в опита, затова ти показваме онези кафе места в столицата, които поднасят любов в чаша. Там има и атмосфера, и супер персонал – все предпоставки да прекараш наистина добре. Слагаме край на кофеиновия ти глад, показваме ти комбинация от вкус, аромат и уют.

Barka Coffee Statement

Четири места за кафе в София, които ни подаряват любов в чаша

Кое е това място, в което всяка чаша кафе разказва история, а вкусотиите зад витрината са като същински произведения на изкуството?

Barka Coffee Statement е уютното градско убежище, в чиято атмосфера се разстилат аромати на прясно смляно кафе, които да превърнат и обикновения ден в малък празник. В Barka те очаква изкусително specialty кафе, което е внимателно приготвено във всякакви варианти – от класическо еспресо до специални напитки за всеки вкус. А кое е най-доброто допълнение към хубавото кафе? Богатият избор от сладки и солени предложения, разбира се! Кроасани, кексове, пайове, десерти, брускети, чабати – всяко от тях е приготвено с най-добрите съставки и много любов. Опитай!

бул. „Княз Ал. Дондуков“ 58
089 224 4557

Izzy’s Coffee & Brunch

Четири места за кафе в София, които ни подаряват любов в чаша

Право в сърцето на града, на фона на уличното изкуство и древноримските руини на Сердика стигаме до следващата отбивка за блажено прекарано време.

Екипът на Izzy’s е от различни краища на света

и именно затова носи пъстрота както в менюто, така и в цялата уютна атмосфера. Един от основните им акценти е закуска и брънч, като предложенията могат да са персонални, интернационални или любимите на всички български класики. Комбинирани с добро кафе или пъстър коктейл, те дават всички предпоставки за твоята спокойна сутрин или блажен следобед. Обстановката тук е уютна и непринудена – отбий се, чакаме те там!

бул. „Княгиня Мария Луиза“ 17
087 939 9131

Kofein

Четири места за кафе в София, които ни подаряват любов в чаша

Ново, очарователно и уютно, Kofein е убежище за ценителите на доброто кафе и всички съпътстващи го страсти.

Кафето, което предлагат, е 100% Арабика бленд с произход от Бразилия, Перу и Колумбия и вкусови нюанси, които да разпратят сетивата ти във всякакви необятни посоки. Тук предлагат десетки метаморфози на кофеиновата напитка, както и разнообразие от свежи неща за хапване във вид на сандвичи, кроасани, салати и какво ли още не. Още нещо – не пропускай регулярните им Pop-up Sundays, които, както кафето, ще те ободрят и ще направят деня ти още по-хубав.

ул. „Стара планина“ 5
089 433 0069

Memento

Кафе местата в София

Щом чуем името на Memento, една от първите асоциации, която изниква в съзнанието, е… чаша ароматно кафе. Подбрано и изпечено специално за тях в Италия, 100% Арабика и приготвено на световно ниво от професионалните баристи, тук то определено се смята за религия.

Всяка от локациите на Memento е забележителна и носи динамичния дух на доброто градско прекарване.

Освен с приятни сутрешно-следобедни мигове на наслада мястото е също толкова атрактивно и в нощния си облик, когато заменяме кофеиновите страсти с божествени коктейли. Но… това го знаеш повече от добре.

www.memento.cafe

The Local: Александър Шпатов

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *