Барбекю местата в София, които обещават наслада за очите и сочност за небцето

От аромата на апетитното месо до вкуса на крехките ребра – показваме ти къде в града да откриеш майсторите на грила

0 коментара Сподели:
Барбекю местата в София, които обещават наслада за очите и сочност за небцето

Храна, след която облизваш пръсти!

Барбекю сцената в София е празник за сетивата, съчетавайки апетитни аромати със смели опушени вкусове, които примамват от всеки ъгъл. Независимо дали си почитател на сочни меса или крехки ребра, на тези места и двата избора са възможни и идеално съчетани с подправени картофки или зеленчуци на скара.

Локациите, които предстои да ти покажем, обещават не само да те нахранят, но и да ти подарят цялостно изживяване –

те предлагат богато меню, придружено от студени напитки, готин интериор, внимателно обслужване и супер настроение. Очаквай комбинация от традиция и креативност, които благодарение на майсторите в кухнята превръщат всяка хапка в незабравима. Изкуши се, поглези се и избери местата, където месото е звездата! 

Crystal Burger & Steak

Всяка хапка в Crystal Burger & Steak разкрива майсторски сготвено месо, приготвено до съвършенство и гарнирано с пресни, висококачествени съставки.

Менюто тук може да ти замае главата с разнообразие от бургери,

всеки със свой автентичен характер, способен да задоволи дори най-взискателните вкусове. Като например този сочен говежди красавец с отлежал английски чедър и трюфел майонеза… Уютната атмосфера на ресторанта, съчетана с отличното обслужване, прави Crystal Burger & Steak идеалното място за кулинарно барбекю изживяване, което ще те накара да се връщаш отново и отново.

Sofia Ring Mall
088 919 5519

HamBar

HamBar е истински храм на автентичната BBQ и street food култура.

Тук месото е приготвено и поднесено с внимание и страст към истински добрия и запомнящ се вкус. Доказателството? Опушените ребра например, които спечелиха първо място на Bulgarian Barbecue Championship (първият шампионат в България по правилата KCBS!). А техният майстор Стоян Семенски е на второ място в общото класиране. На всичкото отгоре HamBar си тръгва от състезанието с още две втори места: за майсторски приготвено свинско, както и за перфектно приготвени гърди. Думите са излишни – запретвай ръкави и се наслади!

бул. „Цариградско шосе“ 7-11 км
088 555 0014

Mr. Pizza

От сочни ребра до апетитни пържоли и крилца, всяка BBQ порция в Mr. Pizza е бленувана наслада за всеки ценител на месото. Само си представи – изкусителна чиния с кълцано фермерско опушено месо в компанията на чаша кадифено червено вино… Всичко това, на фона на настъпващата златна есен навън.

Истински хедонистки момент, достоен за възпяване.

Стръвната ни обиколка стигна и до техния шопски кебап на шиш, приготвен по специална рецепта от кълцано месо от български прасенца и ароматни подправки. Задължително опитай това ултимативно BBQ изживяване!

бул. „Васил Левски“ 53
088 829 7454

Holy Smokes

Един от най-добрите ресторанти за месо наоколо изгражда свещените стълбове на своята философия около елементите дърво, метал и огън.

Посрещат ни с реновиран уютен интериор, прекрасна лятна градина, студена крафт бира и ново апетитно меню, пълно с мръвки, заради които да си оближеш пръстите. Тук специалистите зад кухнята – Holy Angels владеят до съвършенство комбинирането на американските барбекю техники на приготвяне с автентичността на българската кухня, предлагайки нещо, което не се открива другаде. Сервират ни Baby Back Ribs „М-16“ – свински ребра, глазирани с барбекю сос, кисели краставички и мачкани картофи – match made in meat heaven! Освен организирането на събития на закрито и открито, както и участието във фестивали из страната, Holy Smokes скоро ще разкрият своя нов голям проект в София. Загадката се крие в табелата над вратата на ресторанта – успяваш ли да я разгадаеш?

бул. „Васил Левски“ 55
089 013 7008

Градски Легенди

Ако си любител на сочни стекове от говеждо Блек Ангъс, зряло над 21 дни бон филе или Рибай, приготвени на Josper BBQ – то правилното място, на което да се озовеш, е тъкмо Градски легенди.

Приготвени с внимание към детайла и най-висококачествено месо, тук вкусовете са същински празник за сетивата.

Сервират ни Легендарен Аржентински рибай стек поднесен с гриловани зеленчуци, а ние запретваме ръкави и се отдаваме на цялата му сочност, аромати и божествени качества. Горещо те съветваме да се насочиш натам, за да уловиш трайната и вкусна следа, която да остане в кулинарните ти спомени.

ул. „Аксаков“ 14
087 925 5555

София: любовта, без която не можем

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *