ГАСТРОТЕКА L’ART DE VIVRE

или защо на есен винаги го предпочитаме a-La-France.

0 коментара Сподели:

Когато на есен градът ни започва да става по-пълен, а цветовете по-топли, знаем точно накъде да се запътим. На бул. Патриарх Евтимий №76, в сърцето на столицата ни очаква кокетната Гастротека “L'Art de Vivre”. Мястото предлага точната доза есенно вдъхновение в стила на парижките улици и неподправения френски шик и именно тук можеш да си осигуриш най-доброто от вкусната, качествена и достъпна френска кухня.

Гастротека “L'Art de Vivre” е като изискана парижанка, която определено „хваща окото“ с интериор, дело на дизайнера Антон Кузкин. Ние сме фенове на залата им „PARIS” с панорамни прозорци, красиви авторски принтове и снимки на известни французи по стените, но ти можеш да се насочиш и към мекото спокойствие на приземния етаж, наречен “CHATEAUX” с рустикална визия и стени от груба светла мазилка, декорирани с ръчни рисунки. Пред Гастротеката те очаква още уединено външно пространство с красиви маси и столове от ковано желязо, а в закътания вътрешен двор може да се насладиш на още от топлото време. Нещото, което отличава “L'Art de Vivre” е цялостната концепция на мястото, съобразена с ритъма на твоя делник. Тук по всяко време от деня можеш да получиш домашна френска храна, като започнеш от ароматно кафе и топъл кроасан или малинада и омлет със зеленчуци и продължиш с обедното меню, което е различно всеки ден. Сред другите предложения ще намериш салати и традиционни предястия, като свински терин, пилешки пастет, гъшо пате, сирена, кишове и любимите ни сандвичи Крок Мадам или Крок Мосю.

Вечер в Гастротеката се случва истинска магия и тя се променя чрез детайлите и храната, за да достави напълно различно преживяване за сетивата. Уютната обстановка е допълнена от френски вкусотии като жабешки бутчета, охлюви, свински котлет с карамелизирани моркови, пълнен пъдпъдък със заешко, пилешко филе с трюфел, патешко магре с пюре от кестени, лаврак с мус от скариди върху лимони и чери домати конфи, свежи салати с билки, леща и френско сирене, сладки десерти и какво ли още не. Към всичко това можеш да добавиш и листата с вина със селекция от Северна до Южна Франция, както и над 10 вида шампанско и подбрани висококачествени български етикети. Ние на уше ти подсказваме да пробваш и неустоимата им органична био водка EQUISSOLIS или ликьора Шартрьоз – няма да съжаляваш.

За финал ти споделяме думите на главния им готвач – шеф Дани Спартак, който е възпитаник на едно от най-елитните училища за френска кухня – Le Cordon Bleu. Той казва: „Във френската кухня продуктите са малко, поради което най-важно е да са от най-високо качество. Готви се бавно и прецизно – има интрига“! Интрига, при това френска. За по-добро нещо в началото на сезона не се сещаме, затова – бул. Патриарх Евтимий №76 и животът наистина ще е в розово. LA VIE EN ROSE!

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *