ВКЛЮЧИ СЕ – ИЗКЛЮЧИ СЕ!

Дръпни щепсела и вземи идея от нас какво можеш да правиш през следващите 60 минути

0 коментара Сподели:

Не че всяка съботна вечер не е специална, но този месец има една, която е повече. Става въпрос за последната (28 март), в която за девета поредна година ще отбележим Часа на Земята. Ако си зеленомислещ или просто те е грижа за общия ни дом – Земята, най-вероятно ще се включиш в събитието, като изгасиш лампите вкъщи за час вечерта. Предизвикваме те да направиш нещо повече – дръпни от контактите всички налични щепсели, за да бъде предизвикателството още по-голямо. И понеже знаем колко дълго могат да се точат 60 минути, когато си на тъмно, ще споделим някои идеи за запълване на време, подходящи за сумрачната обстановка на един лишен от електричество дом.

БЕЗ ПАД И  МИШКА
Сега е моментът да пренесеш компютърните игри на живо и да смениш мишката с истински зарове. Ако отдавна не си ползвал такива, добре е да направиш едно пробно хвърляне през деня, за да не се излагаш по време на играта в компания.

Шах, табла, белот – всичко е много по-вълнуващо, когато опонентът ти стои пред теб и се смее със звук, вместо с емотикони.

Ще си припомниш чара на това да играеш с омазани от чипс карти и ще преоткриеш тръпката на малките измами, които няма как да минат с компютъра. И не забравяй, че на живо „микрофонът” винаги е включен – внимавай с обидите и заканите!

ИГРА НА ФИЛМИ ЗА НАПРЕДНАЛИ
Ако се имаш за кино гуру и си сигурен, че няма кой да те бие в тази надпревара, време е да минеш на следващото ниво и да демонстрираш уменията си на свещи. Със сигурност ще ти е по-трудно, когато нямаш възможност да сочиш наляво и надясно предмети в стаята, а съотборниците ти не са сигурни в броя на думите в заглавието, защото все им се губи по един пръст в тъмното…

СТРИПТИЙЗ ПОКЕР ЗА СРАМЕЖЛИВЦИ
Сигурно си виждал тази игра в не един и два филма, но осмелявал ли си се да се включиш на живо? Ако все още не си направил своя дебют, сега му е времето – правилата са същите, само дето на свещи се вижда много по-малко, което си е бонус за по-свенливите. Заедно с дрехите в първия един час със сигурност ще паднат и много задръжки, така че нищо чудно да продължите играта в нормалния й вид след светването на лампите.

НЕГЛИЖЕ ПАРТИ
Тук не става дума за хипстърия, сори. Говорим си за истинско неглиже парти с анцузи, терлици и тотална липса на аксесоари, които така или иначе биха останали незабелязани в тъмното. Ако си зарибен за идеята и решиш да домакинстваш на такъв вид събиране, най-добре е да поканиш гостите в последния момент, за да нямат време за приготовления. Най-големите смелчаци предизвикваме да отправят поканата под формата на Facebook статус. Който оцелее, ще разказва!

КНИГА?
Ако си забравил, това е онова нещо със страниците, което мирише на хартия, а когато го полееш с вода не мига, а директно се разпада. Да, книга. Вземи една, пъхни се в леглото и разлиствай страниците с ръката, която не е заета да държи фенерче. Не че не може да ползваш електронния четец без ток, но усещането да замениш тъчскрийна с офсетова хартия е неповторимо.

ВЛЕЗ ВЪВ ФОРМА
За щастие (или нещастие – зависи от гледната точка)  за  коремни преси лампа не трябва, също както и за лицеви опори. А и какъв по-удачен момент да започнеш да спортуваш у дома от този, в който просто няма какво друго да правиш? Разбира се, ако искаш, винаги можеш да си намериш оправдание и да се откажеш, даже ще ти помогнем – без лампа няма как да видиш мигновените резултати в огледалото, камо ли да си направиш селфи…

ХОБИТАТА СА НА МОДА
Още в началото уточняваме, че тук не става въпрос за хобита, които включват ножица, шевна машина или друг тип режещи и ударни инструменти. Не са подходящи за изпълнение също и номера с ножове, факли и мечове. Ако обаче имаш безопасно хоби като колекционирането на монети например, можеш да разбиеш непрогледния мрак с помощта на свещ и да разгледаш и преподредиш скъпоценните си експонати.

ВЕЧЕРЯ НА СВЕЩИ
Имаш ексклузивната възможност да зарадваш половинката си с романтична вечеря на свещи, при това без да се налага да се потиш над печката часове наред. Отвори кой да е кулинарен сайт и ще намериш поне пет лесни за изпълнение рецепти за салата. Направи две от тях и менюто е готово. Гарнирай с бутилка червено вино и ще имаш завършена трапеза. По-смелите могат да допълнят програмата с четене на стихове, а зевзеците – с разказване на вицове.

ВРЕМЕ Е ЗА СЪН
Така. Апелът на инициаторите на Часът на Земята е лампите да бъдат угасени между 20:30 и 21:30 часа.

Спомняш ли си кога за последно си си лягал толкова рано?

А можеш ли да преброиш колко пъти сутрин си си казвал, че ДНЕС ще го направиш. Е, ДНЕС дойде – гаси лампите и лягай!

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *