ЗА ПАРТИТО .EXE ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ

За елегантната ъндърграунд поредица от нейните автори

0 коментара Сподели:

Серията EXE са по-различни ивенти, които излизат извън рамките на типичния парти гиг. С пилотното издание на 31 декември се постави  началото не само на новата 2015 година, но и на още една свежа поредица от партита. Какво да очакваш, ако си пропуснал предишното .ехе мероприятие? Отговаряме ти веднага – нестандартни локации и верни на стила си артисти, които пресъздават своята идея за различно, модерно и запомнящо се събитие. Повече за идеята и предстоящото парти научаваме директно от самия ЕХЕ ТЕАМ.

КОЙ ВСЪЩНОСТ СТОИ ЗАД .ЕХЕ?
EXE TEAM: Ядрото е съставено от Чавдар, Кала, Мони, Акрам и Павел. НИЕ СМЕ ВОЛТРОН! Всеки от нас има различни скилове и отговаря за нещо индивидуално, а в същото време и за всичко останало. Идеите се раждат мигновено и лесно всеки път, когато се събираме да работим заедно. Разбира се, около нас има и обръч от приятели и организации, които много ни помагат. Няма как да не споменем любимия на всички ни клуб 365 и целия му екип.

КОЕ Е НЕСТАНДАРТНОТО В КОНЦЕПЦИЯТА?
EXE TEAM: Идеята на EXE никога не е била да сме различни на всяка цена. Ние имаме свой вкус и насока и просто се придържаме към тях.

Единственото различно, към което се стремим, е винаги да стъпваме първи на дадена локация и след това не я повтаряме в рамките на една година. Искаме да правим нещата с размах и стил, за да бъдат издържани пред публиката, която посещава нашите събития.

Не целим да се разграничаваме от нищо, а по-скоро правим нещата така, че да ни харесват на нас. Kато хора с дългогодишен опит в клубната култура, на които малко им е омръзнало да обикалят по едни и същи места, и като повечето млади хора имаме нужда от разнообразие.

РАЗКАЖЕТЕ НИ КАК СЕ ПОЯВИ ИДЕЯТА ЗА .ЕХЕ?
ЕХЕ ТЕАМ: Идеята не се зароди целенасочено… тя сама се появи в точния момент. Искахме да направим парти за Нова година само за приятели на нестандартна локация и я намерихме в лицето на Creative Hall Studio. Мястото обаче се оказа малко по-голямо, отколкото си го представяхме, и решихме да рискуваме, като организираме малко по-масов ивент. То взе че стана много привлекателно за хората и интересът точно преди партито беше огромен. Събитието беше феноменално въпреки минус двайсетте градуса навън. С течение на времето поизбистрихме концепцията по отношение на това да сме първи и да не повтаряме дадена локация, както и още доста неща, които ще запазим в тайна, за да е по-интересно.

КАК ИЗБИРАТЕ МЯСТОТО И КАКВА Е АТМОСФЕРАТА, КОЯТО ИСКАТЕ ДА ПРЕСЪЗДАДЕТЕ?
ЕXE TEAM: Търсим локации, на които не са провеждани събития досега, винаги се оглеждаме по улицата, в мола, в нета. Като цяло, не искаме да събираме хиляди хора на едно място, а по-скоро търсим по-малки, но уютни места, като предпочитаме да ни посетят правилните хора и да се получи силна забава.

КАКВИ АРТИСТИ ДА ОЧАКВАМЕ ЗАД ПУЛТА НА .ЕХЕ ПАРТИТАТА?
EXE TEAM: Малко са артистите, които биха могли да представят нещо ново и нетрадиционно на тълпата, като ние се стремим да избираме най-добрите от тях.

Като цяло се целим в саунд, включващ елегантното техно звучене на продуценти, като Fur Coat, Tale Of Us, Maceo Plex, Adam Port и много други добре познати и непознати имена. Разбира се, не обръщаме гръб на вечния и неумиращ тек хаус груув.

За момента имаме голямо желание да работим по музикалната част с Павел Петров (който е и част от екипа на ехе), Dj Lion (Patent Skillz Records), Mark_K (Full Circle) и Dj Steven (Metropolis) и други. Именно тези имена ще взривят Boulderland (Paradise Center) на 24 април.Набелязали сме и още артисти, с които бихме искали да работим за бъдещите ни събития, като първото от тях ще се проведе през юни на най-специалната локация, която сме виждали до момента. Честно казано, нямаме никакво търпение да я споделим.

КАКВО Е НУЖНО НА БЪЛГАРСКАТА ЕЛЕКТРОННА СЦЕНА, ЗА ДА ДОСТИГНЕ ЕДНО ПО-ВИСОКО НИВО?
EXE TEAM: Нашите наблюдения сочат към това, че последните 2 години все повече хора се интересуват от ъндърграунд и техно кулурата в България, а това ни радва, зарежда и вдъхновява за следващите ни идеи, върху които вече работим.

Също така според нас е важно за тази българска сцена организации като нашата да си помагат взаимно, защото това само може да помогне за по-скорошното й развитие.


Припомни си и другите out-of-the-box партита, на които си струва да обърнеш внимание.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *