10 места, които не трябва да посещаваш в София

Или къде да си прекараш незабравимо... кофти

0 коментара Сподели:

Валко Славов

ЦЕНТРАЛЕН СОФИЙСКИ ЗАТВОР

Безспорният фаворит в списъка и силно начало на една класацияс посредствени обекти. Сега да си дойдем на думата, много не мога да кажа за ЦСЗ, още не съм ходил, както има една приказка. Чували сме легенди, които варират от хотел *** и „хич не е толкова страшно там” до стряскащи истории за сватби и погребения в едно и поотделно… Посещението там не се препоръчва. Забраненият плод обаче си остава най-желан!

ПЛАНИНСКИТЕ ОКОЛНОСТИ НА ГРАДА… В ЧУВАЛ

Признавам си, откраднах този обект и лаф от друг автор и дано не ме накажат с екскурзия до недрата на Витоша за това! Макар и леко позабравен обичай, някога това е било класика. Разходка с кола в багажник със/без завързана уста и ол инклузив ваканция за цял сезон. Абе, да си починеш едно хубаво. За щастие времената се смениха и туроператорите, предлагащи тази промоция, се броят на пръстите на такива, които вече са ползвали новата оферта за маникюр и педикюр…

Ако не сте хванали лафа, значи никога не сте имали приятел дилър, който е сгафил пред боса си и са му отрязали пръстите за наказание.

Нищо, затова си отворете ушите за останалата част от класацията! И това ли не схванахте…

ПАМЕТНИКЪТ „1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ”

Прощавайте, ама егаси и хилядолетната държава, ако това е паметникът и символът на годишнината й. Бях още ученик, когато ме открехнаха, че жаргонното му название е „Петокрилият шестох**ник”. Да си призная обаче не намерих смисъл да броя и да разбера дали авторът на тази гениална мисъл освен с прозорливост е бил надарен и с усещане за математика. Като цяло е доста грозен, а цитатът на Ботев по-скоро му пречи…

ТРОЛЕЙ 5-ИЦА СЛЕД ЛЕВСКИ – ЦСКА

Градският транспорт е много обширна и сериозна тема. Отричането му само по себе си ви изпраща да играете на лотария с някое такси, при която имате над 50% шанс да попаднете на недобросъвестен шофьор. Предните редове осигуриха нужния обем на общите приказки в дописката ми, благодаря, че ги изтърпяхте! Сега на въпроса – избягвайте автобусите на градския транспорт след „Вечното дерби”. За непросветените, това допреди няколко години беше название на двубоите между футболните отбори на Левски и ЦСКА. Понастоящем обаче е възможност за самоизява и себеизразяване на групи от агресивни граждани, преобладаващата част от които незавършили 8 клас и неработещи сериозна работа, а причината за житейските им неуспехи е вечният враг, пък бил той син или червен, а отскоро дори зелен.

Същите граждани вярват усилено, че да пребият непознат, изпотрошат стадион или напсуват полицай ще ги избави от лоша карма и ще се преродят чисти и невинни като сълзите на Дучето.

Иронията е, че опасността в 5-ицата е също толкова голяма отвън, колкото и отвътре. Вътре дебнат юмруци (в най-добрия случай), а отвън към теб летят павета. Всичко това е част от самоизявата, за която споменах, и въобще всички онези лудории, които човек е готов да направи в името на отбора си.

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ НА ВЕСКО МАРИНОВ

Какво е една хейтърска класация без клишето за потния народен певец. За да запазим позитивния тон, ще кажа, че включването на любимия артист на всички българи е само защото реалното посещение на негов концерт е изключително трудно. Най-голямата и непреодолима трудност е, че не ми се ходи! Ха-ха, в интерес на истината билетите за концерт на Веско се изкупуват бързо, затова нека спрем дотук.

ВУЗ

Времената, в които живеем, са такива, че да влезеш в някои от университетите в столицата, а и, убеден съм, не само там, не са гаранция за успешно бъдеще, кариера, развитие и други синоними на просперитет!

„Ако имаш вуйчо владика, ще станеш и ти владика!”, както е казал Конфуций или някой мъдър поне колкото него.

Тук иронията е с леко горчив вкус, а усмивката е заменена от тъжно клатене с глава, издуване на бузи и въздишка на разочарование.

ПЛУВЕН БАСЕЙН – ПЛАЖ – В ПОЧИВЕН ДЕН

Точното определение за това мероприятие е „гъч”. Гъстотата и човекопотокът са така наситени, че ще се наложи да събирате тен, свити на кълбо. Ако пък сте мъж, може да ви хване яд, че сте си дали парите за химия, докато гледате, че не сте единственият, който е решил, че е добра идея да позоби малко за самочувствие и визия през лятото. Нищо де, нали тия стероиди сте ги взели, за да спортувате за здраве, поне то ще ви остане…

BLACK FRIDAY ПО МАГАЗИНИТЕ

България е странна държава. Тук ол инклузив на практика значи нощувка със закуска и евентуално вечеря (ама много евентуално) и въобще не е ол инклузив. Нещо такова е и Черният петък с намаленията. Нашите маркетингови специалисти внимателно са изчислили, че има вариант да се минат с толкова намаления, и затова предлагат до -70%, и то не навсякъде. Сигурно доволно потриват ръце, докато си мислят как, отивайки да си купя тениска за 20 лв. и осъзнавайки липсата на такава, аз всъщност ще дам 100 лв. за дънки и как ще се мина, а те ще трупат несметни богатства. Така се правят пари, така се правят и черни петъци по нашенски.

АПАРТАМЕНТЪТ НА ХРИСТО „100-ТЕ МАНЕКЕНКИ” СИРАКОВ

Скъпи, дами, сериозно ли си мислите, че от това посещение ще има файда и ще направите пари? Разбира се, че не! А сега откажи таксито, което поръча за апартамента му, и се мятай пешачка до Плазата и не се занимавай с глупости! Така и така си се наконтила, поне да не е за нищо.

ЦЕНТРАЛНИ СОФИЙСКИ ГРОБИЩА

За финал е самият финал… на всичко… рано или късно нещата отиват натам и е неизбежно, но не бързайте, всяко нещо с времето си.

Александър нищо не споменава за най-емблематичните столични квартали, но ти си знаеш къде да ходиш с повишено внимание. Тео Чепилов ти предлага на спокойствие да се посмееш на най-ярките софийски субекти, класифицирани според ЖК-то. А ти се смей, докато е светло и си си у вас…

Тагове: София Андрю
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *