ЗАЩО ДА СИ ХВАНЕШ ГЕЙМЪР?

Няколко причини, поради които любовта със Супер Марио на гъби може да е нещо прекрасно

0 коментара Сподели:

Поколението от края на 80-те и началото на 90-те години може и да не е съвсем наясно как точно се сменя крушка, за какво служи винтовертът или каква е разликата между пирон и болт, но за сметка на това е доста по-грамотно, що се отнася до електронните устройства. Или поне в повечето случаи. Ние не само израснахме пред телевизионните игри и компютрите, но някои от нас решиха да не ги оставят в спомените от детството, а да продължават да ги превръщат в част от ежедневието си. И ако си мислите, че само за тийнейджърите е присъщо да играят денонощно я компютърни, я конзолни игри, то значи във вашето обкръжение няма нито един нърд, който се интересува от разликите между Playstation и Xbox, с лекота дава стотици левове за нови игри и предпочита да прекара събота вечер пред телевизора с контролер в ръка, отколкото в поредния шумен клуб.

Доколко обаче един обсебен от виртуалните светове мъж е подходящ за връзка? И всъщност с него ли ще сме обвързани, или с геймърското му алтерего, в което е силен, безстрашен, непобедим?

Сама си задавам въпросите и сама си отговарям: ако детето във вас все още е живо, ако продължавате да гледате от цветната и динамична, а не сивата и еднообразна страна на живота, ако сте повече арт и по-малко луди, значи това е мъжът за вас. И да, същността му е комбинация между личността му в реалния свят и героите му във виртуалния такъв.

И понеже това обяснение е крайно недостатъчно, ето още 5 причини, поради които да си хванете гадже геймър.

МИСЛИ ИЗВЪН РАМКИТЕ
Опитът, придобит от различни игри, го е научил да мисли извън стандарта. Със сигурност не е праволинеен, а, повярвайте ми, това определено е в хубавия смисъл. Едва ли имате желание да бъдете в интимна връзка с човек, който непрекъснато следва рамката и се страхува да кривне встрани, защото това, според него, не е правилно. Да си го кажем направо – отношения с подобен „човек в калъф” биха били еднообразни и скучни. Докато тези с един опитен играч (не, не от онези лошите), ще ви изненадват непрекъснато с иновативни хрумвания, брилянтни идеи и разнообразни преживявания.

СКЛОНЕН Е КЪМ ПРИКЛЮЧЕНИЯ
Сега сигурно ще кажете, че геймърите, които не се отделят от конзолите и клавиатурите, могат само да мечтаят за приключения. И донякъде ще бъдете прави. Но това означава ли, че не са склонни към такива преживявания? Може би просто до момента не са намерили подходящите хора, с които да се впуснат в нещо повече или по-малко обмислено.

Това обаче съвсем не означава, че няма да хвърлят контролера в първия удобен случай и да се впуснат в игра, този път на живо.

УМЕЕ ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧАВА
Повечето игри, по които са запалени баш геймърите, са малко по-сложни от Tetris или Icy Tower. И за изпълнението на различните мисии и задачи са нужни не малко разбиране, съсредоточаване и бързи реакции. Ако някъде е нужно да се приложи логика или е необходима концентрация, то това е вашият човек.

ОБИЧА ДОМАШНИЯ УЮТ
Важно уточнение в случая е, че за да приемете това качество за позитив, трябва и вие да си падате домошари. Ако не искате да обикаляте заведенията до сутринта всеки уикенд или идеалната вечер за вас включва домашно приготвена (добре де, може и поръчана) храна и любим човек, в когото просто да се сгушите, значи вече сте намерили търсената хармония с вашия геймър.

ВИНАГИ Е ГОТОВ ДА СПАСИ ПРИНЦЕСАТА
Коя жена не иска да бъде обгрижвана, дори (малко) глезена? Почти съм сигурна, че дори феминистично настроените дами няма да откажат на правилния човек да бди над тях и да ги кара да се чувстват чаровно крехки. Добрият геймър знае, че принцесата в края на играта трябва да бъде спасена. И не се страхува да се изправи срещу препятствията, които го делят от нейния затвор. Сериозно, има ли жена, която не иска такъв мъж в живота си?

Не на последно място, геймърите са се научили да бъдат доста умели с пръстите. Упс, това на глас ли го казах?

И понеже не обичаме да правим половинчати работи, веднага ти изскачаме с предложения за кооперативни игри, които да споделиш с половинката си. Страстта (да надвиеш другия), усмивките и позитивните емоции обикновено идват от само себе си.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *