5 спота по Северното Черноморие, които ще те оставят без дъх

Диво и красиво понякога е всичко, което ти трябва

0 коментара Сподели:

Лятото е време, когато бичим айляк, пием облачета на плажа, танцуваме с щурата ни компания около огъня, хипарстваме или се глезим, обикаляме на стоп морето или по 5 човека в кола, но пък със стабилен запас от любими песни.

Затова бихме искали да ти предложим 5 места по Северното Черноморие (може и да не си ги чувал), където дъхът ти ще спре, ще бъдеш в унисон с околните красоти, както и ще се отдадеш изцяло на почивката, за която си мечтал.

Не е нужно да пръсваш излишни пари за Гърция, Турция и т.н., можеш да си изкараш едни страхотни десет дни по българското ни Черноморие. На юг също има страхотни плажове и местенца за отдих и веселие, но сега ще ти представим как стоят нещата на север:

КРАПЕЦ (НА 15 КМ ОТ ДУРАНКУЛАК)

В непосредствена близост до селото е уникалното неолитно селище при Дуранкулашкото езеро, което може да посетите. Крапец е спокойно, уютно и блажено. Може да си разпъвате панаира там (който както го разбира, в случая говорим за палатки), както и да си палите огън, с две думи –дивотия до шия. Доколкото си спомням,и самият плаж беше чист, както и водата.

Виж повече: Всичко необходимо за твоята морска ваканция

КАМЕН БРЯГ (В ОБЩИНА КАВАРНА)

Години наред на това място се събират хиляди почитатели на изгрева за 1 юли, или както си го знаем – Джулай морнинг, пеят едноименната песен на Юрая Хийп и изпращат позитивни вибрации към ближния си. Има доста скали, така че е трудно за къмпингуване, но винаги се намират ентусиасти, които да пренощуват там за няколко вечери. Има и достъпни скали за скачане за търсачите на силни усещания.

ТЮЛЕНОВО (ДО ГР. ШАБЛА)

Едно от най-красивите места в България. Несъмнено попаднете ли там, ще се влюбите в живописните стръмни скали, подводни пещери и искряща синьо-зелена вода. Тюленово е недокоснато от цивилизацията, затова е подходящо да  пречистите тялото и душата си, както и да споделите незабравимите изживявания с любимия си човек. Също така може да видите и подскачащи свободни делфини. Като ориентир може да ви послужат огромните "дишащи" варели, които са разположени отгоре на скалите.

ШАБЛА (НА 25 КМ ОТ ГРАНИЦАТА НИ С РУМЪНИЯ)

Не е разположено на морска територия, но Шабла свързваме с най-стария действащ на Балканския полуостров фар. Изключително място, с много силна енергия, която ще усетите, когато стъпите там. Изгледът към морето също ще ви хареса, а онова порутено мостче, което ще видите пред очите си, ще ви накара да обикнете старинното градче. Там няма места за плажуване или къмпингуване, но ако пътувате на север, препоръчваме ви да се отбиете поне за малко да разгледате забележителностите.

Виж повече: Баровете, ресторантите и хотелите по Черноморието, които да посетиш това лято

 ДУРАНКУЛАК (НАЙ-КРАЙНАТА СЕВЕРОИЗТОЧНА ТОЧКА)

Тъй като в непосредствена близост има тресавище и блато, пътят до там е малко заобиколен. Най-кратко може да минете през северния край на селото до къмпинга на Дуранкулак – "Космос". Има бунгалца, скромни капанчета, плажът е близо и гледката е невероятна. Духа малко повече вятър и е по-хладно, но мястото е чудесно за почивка, събиране с приятели на по биричка и много усмивки. Има два плажа – единият на север, другият на юг, така че за твоя катун ще се намери достатъчно пространство.

 Не се бави да се насладиш на истинските, спокойните, недостъпните, дивите места по нашето Северно Черноморие. Убедени сме, че ако отидеш веднъж, ще забравиш за чуждите скъпи морета и ще се връщаш отново и отново. Обикаляй колкото ти душа пожелае, не се ограничавай, бъди авантюристично настроен, губи се по пътя, попивай всяка гледка с очи и сърце.

Е, стегна ли вече багажа?

Кои са 12-те типа курортисти, които ще срещнеш на плажа?

А какво се случва в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв 

Открий още изненади в нашия youtube канал!

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *