С ЛИЦЕ НАДОЛУ, ПУРПУРНИЯ ВРЪХ И ПАН ПО КИНАТА

Три премиерни заглавия за щастие тзи седмица

0 коментара Сподели:

 Първите две места в бокс офиса отново останаха за първенците от миналата седмица. "Хотел Трансилвания 2" със 175 000 лв., а "Марсианецът" със 150 000 лв. "The Walk: Живот на ръба" спечели малко под 65 000 лв. През новата филмова седмица ще видим три премиерни заглавия. Новият филм на Камен Калев "С лице надолу", който току-що спечели Златна роза. Новите ленти на Гийермо дел Торо – "Пурпурният връх", и на Джо Райт – "Пан", също стартират от днес.

С ЛИЦЕ НАДОЛУ
режисьор: Камен Калев
сценарист: Камен Калев, Емануел Коркол
в ролите: Мелвил Пупо, Сехер Небиева, Лидия Колева, Юсеф Хаджи
очаквания: 8/10

"С лице надолу" е третият пълнометражен филм на Камен Калев. Копродукция между България, Франция и Белгия, лентата спечели приза за режисура на фестивала Златната роза във Варна и бързо тръгва широко по кината у нас. Вдъхновена по действителна история, лентата разказва за Сами (Пупо), французин, който е обвинен в контрабанда на фалшиви пари. За да избегне затвора, Сами е внедрен в български канал за трафик на хора, където се сближава с едно от момичетата, Елка.

ПУРПУРНИЯ ВРЪХ
режисьор: Гийермо дел Торо
сценарист: Гийермо дел Торо, Матю Робинс
в ролите: Миа Вашиковска, Джесика Частейн, Том Хидълстън, Чарли Хънам, Джим Бийвър, Дъг Джоунс и др.
очаквания: 8/10
рейтинг в imdb: 7,6/10 (от 1911 гласа)
рейтинг в metacritics: 69/100
рейтинг в rottentomatoes: 67%

В планинските райони на северна Англия, в края на 19-и век, младата писателка Едит Къшинг (Вашиковска) се влюбва и омъжва за Сър Томас Шарп (Хидълстън), но впоследствие открива, че чаровният й съпруг не е този, за когото се представя. Домът му е убежище за мистериозни същества, които той и сестра му Лади Шарп (Частейн) упорито и ожесточено се опитват да скрият. Предната лента на Дел Торо, "Огненият пръстен", се представи добре в световния бокс офис със спечелени повече от 400 милиона долара.

До момента новият му филм получава предимно положителни отзиви: "Пурпурният връх" предлага очарователно, но леко повърхностно забавление, водено от възхитително зловещата атмосфера и брилянтния похват на Дел Торо за незабравима визия."

ПАН
режисьор: Джо Райт
сценарист: Джейсън Фукс
в ролите: Леви Милър, Хю Джакман, Рууни Мара, Гарет Хедлунд, Аманда Зейфрид и др.
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 6,1/10 (от 4973 гласа)
рейтинг в metacritics: 36/100
рейтинг в rottentomatoes: 26%

12-годишният сирак Питър (Милър) е изпратен в магическия свят на Невърленд, където открива едновременно забавления и заплахи, но и истинската си съдба – да се превърне в героя, който ще бъде завинаги запомнен като Питър Пан. "Пан" е петият пълнометражен филм на британския майстор Джо Райт ("Гордост и предразсъдъци", "Анна Каренина") и най-скъпият му до момента, с бюджет от 150 милиона долара.

Отзивите за лентата обаче не са от най-добрите: "Прекалената употреба на компютърни ефекти в Пан е изтощителна и непонятна дори в налудничавата логика на една приказка. Пан притежава магия, но недостатъчна, за да компенсира слабия сюжет и безумния екшън."

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *