ЧЕРНА СЛУЖБА И ЦАРСТВОТО НА ЖАБОЦИТЕ ПО КИНАТА

По нещо за възрастните и по нещо за децата в премиерния ни списък тази седмица

0 коментара Сподели:

Както се предполагаше, “Спектър” се представи солидно в бокс офиса, още повече за филм, който не е в 3D, след като спечели близо 350 000 лв. в премиерния си уикенд, а световните му приходи вече надхвърлят 300 милиона долара.

Втори се нареди “Ой, къде изчезна Ной” с над 60 000 лв., а “Фъстъчетата: филмът” остана четвърти с малко над 30 000 лв. През новата премиерна седмица ще видим едно от най-чаканите заглавия за годината, определящо завръщането на Джони Деп в сериозното кино, а именно “Черна служба”. За малките зрители също ще има премиера – анимацията “Царството на жабоците”.

ЧЕРНА СЛУЖБА

режисьор: Скот Купър
сценарист: Марк Малук, Джез Бътъруърт
в ролите: Джони Деп, Бенедикт Къмбърбач, Джоел Едгертън, Дакота Джонсън, Кевин Бейкън, Питър Сарсгард, Адам Скот, Кори Стол др.
очаквания: 9/10
рейтинг в imdb: 7,2/10 (от 39805 гласа)
рейтинг в metacritics: 68/100
рейтинг в rottentomatoes: 75%

След като направи световната си премиера на тазгодишния фестивал във Венеция и тръгна широко преди два месеца, най-накрая “Черна служба” идва и у нас, а търпението на закоравелите фенове, примамвани от нелоши hd рилийзи на филма по торентите най-накрая ще бъде наградено. Писахме за потенциала на лентата още миналия септември и по всичко чуто и видяно до момента Джони Деп наистина е сътворил нещо впечатляващо, като ирландско-американския гангстер Уайти Бълджър, известен като най-жестокия престъпник в историята на южен Бостън.

С бюджет от 53 милиона долара “Черна служба” вече е спечелил 83 милиона и се готви за предстоящия сезон на номинации и награди.

Критиката се изказва положително: “Черна служба заплита вълнуващ филм от своята базирана на факти история и дарява публиката с едно от най-силните изпълнения на Джони Деп от години насам.”

КРАЛСТВОТО НА ЖАБОЦИТЕ

режисьор: Нелсън Шин, Мелани Симка
сценарист: Мелани Симка, Микал Симка, Лигуо Жен, Рос Михалко
очаквания: 4/10
рейтинг в imdb: 5.4/10 (от 136 гласа)

Китайско-американската анимация “Кралството на жабоците” разказва за принцеса Фроглегс, която се дегизира като мъж с мустаци, за да участва под прикритие в жабешките олимпийски игри, за да предотврати собствената си сватба с мъжки ухажор.

Филмчето е определяно от критиката като лошо анимирано и не особено препоръчително.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *