ЧАРЛИ И ШОКОЛАДОВАТА ФАБРИКА

Или когато кармата черпи

0 коментара Сподели:

Когато Карлос Ъруин Естевес е изгонен от училище заради лошо поведение само седмица преди завършването,това сякаш отваря кутията на Пандора.

Младото момче е не само „лошо“, то е бръкнало в казана с шоколада и грам не мисли да си тръгва, преди да е облизал и последната капка от всички възможни грехове, които предлага тоя прекрасен „шоколадов“ свят.

Карлос Ъруин Естевес се ражда на 3 септември 1965 г., а по-късно става известен във всички бардаци от Алабама до Ню Йорк, както и на всички телевизионни зрители с името Чарли Шийн.

Шийн ни разби представата за парти още през 90-те, когато показа как се забавляват наистина големите. След лентите „Червена зора“, „Взвод“, „Уолстрийт“, „Професионална бейзболна лига“, „Смотаняци“ и пословичния „Двама мъже и половина“ Чарли реши, че вече е достатъчно пораснал, за да не му пука много-много, и даде начало на вечното парти. Приятно количество кокаин, на което биха завидели и мексикански картели, любезно количество опиати и клиники и не на последно място, разбира се, жени. През 1993 г. Шийн призна пред съда, че е платил 50 000 долара за услугите на проститутки, а бройките, минали през леглото му, почти могат да се конкурират с навалицата на границата – 5000 благочестиви дами и числото постоянно се увеличава според собствените му думи.

Три брака и пет деца по-късно, плюс невръстно внуче обаче Чарли най-после видя дъното на казана. Шоколадовата фабрика официално затвори врати, а кафявото, от което грабеше с пълни шепи вездесъщият Шийн, вече не е сладко. То вони и няма нужда да ти подсказваме какво е. Актьорът потвърди в ефира на Today, че е HIV позитивен и знае това от четири дълги години. За пръв път Чарли ни накара да замълчим. Свалихме парти шапките и запалихме светлините. Дори проститутките се облякоха по-прилично. Шийн разкри, че е направил признанията, за да накара някои хора да спрат да го рекетират. Оказва се, че Чарли е плащал на всички шоколатиери около себе си да пазят тайната му, но сметката е била прекалено дълга и господин Смотаняци не е издържал. Въпросът оттук нататък не е накъде, нито защо. Въпросът е кога и по колко?

Животът е идеален раздавач. Тези, които не купонясват, остаряват щастливо, а тези с голямото парти се скапват красиво, но рано. Баланс и хармония. Хармония и баланс.

Колкото и да не ни се иска, съдбата е строга с фейсконтрола и все някога голямото весело свършва. Ако си го играл леко и си се ебавал с правилата, рано или късно правилата се ебават с теб. Поне така казват. Ние казваме обаче, че може да си мормон и да си познал интимно една едничка жена през живота си, но пак да се сблъскаш челно с HIV. Може обаче и да си Чарли Шийн.

Тогава тълпата ще се усмихне под мустак и ще си каже „поне го е таковал тоя живот, копелето“.

Да, таковал го е, и то доволно, а 5000 жени някъде из необятните Съединени американски щати още шепнат името му и си слагат маслинки в пъпа с надеждата да им изпържи яйце на очи върху корема. Ние си взехме шоколада и те чакаме на афтъра, Чарли. Понякога диджеят просто е отишъл до тоалетната. Понякога партито умира само привидно.

И ето как в живота е валиден законът от физиката, че всяко действие си има равно по големина и обратно по посока противодействие.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *