МОСТЪТ НА ШПИОНИТЕ, ПОЧТИ НОРМАЛЕН, ТИХА НОЩ, ЛУДА НОЩ И ДОБРИЯТ ДИНОЗАВЪР ПО КИНАТА

Този уикенд ключавата дума е: разнообразие. Ходом марш към киното!

0 коментара Сподели:

Последната част от „Игрите на глада“ измести „Спектър“, като събра близо 350 000 лв. в премиерния си уикенд. 24-ият Бонд добави още 100 000 лв. към приходите си, които в България стигнаха близо милион. Трети остана „Ой, къде изчезна Ной“ с малко над 40 000 лв. Последният уикенд на ноември се оказва доста силен, след като по екраните тръгват цели четири премиери. Новият филм на Стивън Спилбърг „Мостът на шпионите“, „Почти нормален“ на Уди Алън, комедията „Тиха нощ, луда нощ“ с Даян Кийтън и анимацията „Добрият динозавър“. 

МОСТЪТ НА ШПИОНИТЕ
режисьор: Стивън Спилбърг
сценарист: Итън Коен, Джоел Коен, Мат Чарман
в ролите: Том Ханкс, Марк Райланс, Алън Алда, Ейми Райън, Джулиан Либлинг и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 8/10 (от 19877 гласа)
рейтинг в metacritics: 81/100
рейтинг в rottentomatoes: 91%

По време на Студената война, американски адвокат е изпратен да защитава арестуван съветски шпионин в съда, след което да помогне на ЦРУ да извърши размяна на шпионина за заловен от Съветския съюз американски разузнавателен пилот – Франсис Гари Пауърс.

Три години след “Линкълн” Спилбърг отново се потапя в свои води. Лентата получава отлични отзиви от критиката до момента.

“Мостът на шпионите” намира нов живот в класическата холивудска формула за шпионските трилъри за Студената война благодарение на изключителната работа на Стивън Спилбърг и Том Ханкс.”

ПОЧТИ НОРМАЛЕН
режисьор: Уди Алън
сценарист: Уди Алън
в ролите: Хоакин Финикс, Ема Стоун, Паркър Поузи, Итън Филипс и др.
очаквания: 8/10
рейтинг в imdb: 6.8/10 (от 8413 гласа)
рейтинг в metacritics: 53/100
рейтинг в rottentomatoes: 42%

Изтощеният, но брилянтен професор по философия Ейб (Финикс) започва работа в малък колеж. Той лека-полека се забърква едновременно с друга преподавателка, както и със студентка и изведнъж с него се случва нещо, което му дава съвсем нова, розова и позитивна перспектива в живота.

Критиката за лентата е от средна към негативна:

“Почти нормален” може да се окаже задоволителен за най-страстните фенове на Хоакин Финикс или Уди Алън, но всички останали по-скоро биха останали отегчени.”

ТИХА НОЩ, ЛУДА НОЩ
режисьор: Джеси Нелсън
сценарист: Стивън Роджърс
в ролите: Даян Кийтън, Джон Гудман, Ед Хелмс, Алан Аркин, Аманда Зейфрид, Мариса Томей и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 5.7/10 (от 988 гласа)
рейтинг в metacritics: 29/100
рейтинг в rottentomatoes: 21%

Редовната холивудска коледна комедия не закъснява. Поднесена от Джеси Нелсън (“Аз съм Сам”), “Тиха нощ, луда нощ” разказва за годишното коледно събиране на четири поколения от рода Купър, което е обърнато с главата надолу след поредица от неочаквани посещения. Всичко това довежда до, разбира се, изненадващо преоткриване на семейните връзки и духа на празника.

 Въпреки силния актьорски състав лентата получава отрицателни отзиви от критиката:

“Тиха нощ, луда нощ” има талантлив състав и уникално сладко-горчиво усещане, но всичко това е провалено от сценарий, който се задоволява с това да бъде обидно плосък.”

ДОБРИЯТ ДИНОЗАВЪР
режисьор: Питър Сон
сценарист: Питър Сон, Ерик Бенсън, Мег Лефов, Келси Ман
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 7.6/10 (от 1469 гласа)
рейтинг в metacritics: 67/100
рейтинг в rottentomatoes: 80%

“Добрият динозавър” задава въпроса: какво би станало, ако астероидът, който завинаги промени живота на Земята, беше пропуснал планетата и гигантските динозаври не стават изчезващ вид? Студио Пиксар ни отвежда на епично приключение в света на динозаврите, където един апатозавър на име Арло прави изключителна приятелска връзка с човек. Докато пътува през суров и мистериозен пейзаж, Арло научава силата на изправянето срещу страховете си и открива на какво наистина е способен.

Критиката се изказва положително за анимацията: “Добрият динозавър ни представя една вълнуваща и красива анимация с история, която си заслужава. И дори да не достига стандартите, поставени от Пиксар, може спокойно да се добави към чаровната колекция от забавление за цялото семейство.”

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *