10 сигурни начина да провалиш една връзка

Кои са златните правила, гарантиращи крайно неуспешни отношения

0 коментара Сподели:
10 сигурни начина да провалиш една връзка

Няма как да поставиш всички връзки под общ знаменател. Има обаче правила, които са универсални, общочовешки и един вид закони на Вселената. Също като гравитацията. Ако пуснеш ваза от достатъчно високо, тя ще се счупи. Ако не от първия, то със сигурност от втория път. А връзките са като вазите – веднъж счупени, после дори да ги залепиш, пукнатините остават. И следващия път, когато ги бутнеш съвсем лекичко,се разпадат на парчета. Всяко от нещата в този списък е деструктивно и вредно, а ако ги използваш в комбинация, гарантира тотален провал в интимните отношения, върху които го приложиш.

Отказвай да комуникираш

Свободното общуване е в основата на всяка връзка, така че ако махнеш комуникацията, реално разрушаваш всичко, на което се крепи близостта помежду ви. Остава само рутината, а тя не е достатъчна да ви спаси от огромната пропаст, която бавно започва да се отваря помежду ви. Има една теория, че италианският тип двойки, 

тези, които са много експресивни и екстровертни, непрекъснато се разправят и се карат, са по-дълго време заедно, защото изразяват на глас проблемите.

Това е донякъде вярно – при всички случаи е по-добре да се говори за нещата, вместо да се премълчават, колкото и да е болезнено. Това е като да отказваш да отидеш на зъболекар – малкото кариесче става голямо и накрая зъбът ти се разпада.

Бягай от промяната и отричай всичко ново

Единственото сигурно нещо в живота е промяната. Вие сте се намерили и събрали в един определен момент от живота ви, но този миг няма как да се разтегне във вечността. Още от самото начало съдбата ще започне да ви праща изпитания, които ще изискват действия. Всички искаме да има начин първоначалното влюбване и усещането за меден месец от приказките да продължава вечно. Това няма как да стане. Приемете, че ще се налага да се напасвате и да намирате нови и нови начини да преоткривате любовта си. За това са нужни двама души. Иначе на този, който инициира промените, накрая ще му писне да е в ролята на родителя за мрънкащо, разглезено детенце.

Не спазвай границите на другия

Много важно е да уважаваш личното пространство на всеки човек, без значение дали сте във връзка, колеги или просто приятели. Това, че излизаш с някого, не ти дава право да нарушаваш нормалните му човешки права. С други думи ровенето в компютъра, телефона и личните вещи неслучайно в повечето развити страни е сериозно престъпление –

тези граници са начертани, за да бъдат спазвани.

Също така никой не е длъжен на никого, човекът до вас е свободно същество и докато спазва универсално приетите рамки на обществото, в което живеем, нищо не бива да променя това. В противен случай просто спирате да сте с този човек или ако наистина е ужасен злодей (терорист/педофил/сериен убиец), уведомявате властите. Това важи и за държането на сметка – някои хора имат специфичен лайфстайл режим, който им е жизненоважен, за да функционират. Не се опитвайте да променяте това, по-скоро изградете връзката си около него, защото опитите в тази посока обикновено са с фатален изход.

Критикувай и се подигравай

Всички търсим съвършенството и си мечтаем за човек без никакви забележки. Истината е, че такива хора съществуват само на снимките по списанията. Даже и там са яко фотошопнати. Една от редовните грешки във връзките е да действаш някого с идеята, че ще го промениш. Това, разбира се, е възможно, само че в разумни граници. Ако се опитваш да направиш пълна трансформация, се превръщаш в онези тъжни хора, които са си купили една кола, но с всевъзможен тунинг се опитват да я превърнат в друга. Резултатът обикновено е смехотворен. Това е човекът до теб, минал е през твоето одобрение. Остава да си достатъчно прозорлив да разбереш, че с критики и сарказъм няма да стигнеш доникъде.

Не се опитвай да разбереш другия

Преди да направиш котката си веган, по-добре да се информираш дали тя може да живее само на моркови. Преди да превърнеш дивото животно в дворно куче на верига, опитай да си представиш какви ще са последиците. Основно правило в живота е, преди да съдиш някого, да се опиташ да се поставиш на негово място. Няма как да разбереш защо някой се държи по определен начин, без да анализираш поне малко външните обстоятелства. Всичко изглежда по един начин отстрани, но когато се случва на теб, се усеща по съвсем друг. Спокойно,

съдбата има чувство за хумор.

Винаги успява да те постави в ситуацията, която с лека ръка си критикувал. Този път в ролята на жертва да усетиш какво е.

Демонстрирай контрол и емоционална зависимост

Съвременният свят дава уникалната възможност на всички по всяко време да са на линия. Злоупотребявай най-безцеремонно с това, проверявай всяка една секунда гаджето си, не спирай да държиш сметка за забавен отговор, изобщо дръж се като пълен изрод и виж какво ще стане. Никой не обича оковите – това е галактически закон. Всяко ограничаване и психически тормоз заражда ответна реакция и тя е борба за свобода. Няма как да бъде иначе. Колкото повече някой те натиска, толкова повече се събира гняв и накрая просто последиците са фатални.

Манипулирай и доминирай

Една от основните причини за развод е „несходство в характерите“. Най-често това означава, че двама души ежедневно са били увлечени в играта „Кой е по-по-най“. Няма как и двамата непрекъснато да са номер едно. Нито пък е здравословно борбата да не спира нито за миг. Връзката е като колата – има само един волан. Единият управлява, другият се вози, после, ако пътят е дълъг, по някое време се сменят. Не може двама души да държат едновременно волана. Също така не можете да се борите непрекъснато кой да кара, защото катастрофата е гарантирана. Вместо да се опитваш да се наложиш на всяка цена с всички възможни средства, по-добре приеми ролята на навигатор и помагай на шофьора да взима по-бързо завоите. Неслучайно рали състезанията са отборен спорт.

Лъжи, мажи, измисляй си, но никога не казвай истината

Има една чудесна руска поговорка, която гласи:

„С лъжи можеш да стигнеш далече… но не можеш да се върнеш“.

Всеки влиза в една връзка с емоционален багаж, който не държи да разкриеш от самото начало. Или пък има травмиращи, стресиращи и срамни истории в живота си. Един от първоначалните импулси на повечето хора е да лъжат, вместо да се разкриват. Дребната измислица прераства в по-голяма лъжа, докато накрая, ако прекараш достатъчно дълго време с някого, вече се налага да изградиш цяла паралелна реалност от измами, за да поддържаш заблудата. Много по-лесно е да играеш с открити карти и нещата от самото начало да са ясни – така или иначе истината винаги излиза наяве, не е нужно да се превърне в огромна сензация.

Ревнувай много, най-вече без причина

Съществува странна теория, че ревността е равносилна на любовта. В такъв случай най-чистата любов е между психопатите и жертвите им – там ревност има в изобилие. За нормалните хора ревността е признак за несигурност. Дори и да има някаква елементарна провокация, крайните реакции толкова преекспонират ситуацията, че се стига до изкривяване на фактите в гигантски размери. Непрекъснатата ревност има и друг страничен ефект – поражда гняв  и води до изкривена логика: така и така по дефолт има скандали, най-добре да почнеш наистина да изневеряваш.

Изневерявай

В отношенията между хората изневярата е атомната бомба на оръжията – случва се бързо, почти няма шанс да прикриеш външните фактори (ударната вълна отнася всичко, което сте градили толкова много време), а дори и гаджето ти да е било на съседен континент, когато се върне, радиацията все още е там и няма да изчезне години наред.

Илюзия е, че никой не разбира за забежките –

дори най-лековерните хора, вечно витаещи в облаците и слизащи на земята единствено за разходка до Бонбонената планина, дори тези хора усещат, когато другият прави нещо зад гърба им. Да не говорим, че изневерите често водят до разбиване на една връзка и старт на нова. Проблемът е, че и двамата в тази нова връзка знаете, че сте чийтъри и няма как да имате доверие един на друг даже и за секунда. А без доверие една връзка е безкрайна игра на котка и мишка, която никой зрял и разумен човек, далеч от самоунищожителните тенденции, няма нужда да си причинява.

Превключи програмата, мини на следващата страница

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *