ВИКТОРИЯ И МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ: СИЛАТА СЕ ПРОБУЖДА ПО КИНАТА

Виж какво може да гледаш на големия екран този уикенд

0 коментара Сподели:

“Купон преди Коледа“ с Левит и Роугън не просто не успя да измести „Добрият динозавър“ от върха, а се нареди чак на 5-о място с резултат от 33 000 лв. за изминалия си премиерен уикенд. Дойде време и за дългоочакваната от феновете от цял свят дата – премиерата на новата, 7-а част на „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Както и дългоочакваната премиера на българския филм на Мая Виткова, за който чуваме само добри неща от началото на 2014 година – „Виктория“.

ВИКТОРИЯ

режисьор: Мая Виткова
сценарист: Мая Виткова
в ролите: Ирмена Чичикова, Дария Виткова, Калина Виткова, Димо Димов, Мариана Крумова, Светослав Драганов и др.
очаквания: 8/10
рейтинг в imdb: 6.5/10(от 232гласа)

Награда от фестивала в Мюнхен, както и номинации от фестивали като Сънданс, Гьотеборг, Сиатъл, Чикаго, АФИ, Камеримаж не е случайно нещо, а от началото на 2014 чакаме момента, когато ще можем да видим този филм и у нас. „Виктория“ на дебютантката Мая Виткова.

Мечтаеща за Запада, Боряна е решена да не ражда дете в комунистическа България. Въпреки това дъщеря й Виктория влиза в този свят през 1979 година, като по чудо – без пъп. И е обявена за бебе на годината.

Разказан в три части, простиращи се в няколко десетилетия, „Виктория“ е едновременно интимна и епична история, разказваща за връзката между майка и дъщеря, както и огорчена философска притча с широк исторически кръгозор.

 

МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ: СИЛАТА СЕ ПРОБУЖДА ПО КИНАТА

режисьор: Джей Джей Ейбрамс
сценарист: Джей Джей Ейбрамс, Лорънс Касдан
в ролите: Дейзи Ридли, Джон Бойега, Оскар Айзък, Харисън Форд, Марк Хамил, Кери Фишър, Лупита Нионго, Анди Серкис, Адам Драйвър, Донал Глийсън, Макс фон Сюдов и др.
очаквания: 8/10
рейтинг в imdb: 8.9/10 (от 44949 гласа)
рейтинг в metacritics – 81/100
рейтинг в rotten tomatoes – 95 %

30 години след събитията от „Завръщането на джедаите“ (и 32 след филма), в епизод 7 ще видим както и добре познатите стари герои, така и свежи нови попълнения. По всичко личи, че Джей Джей Ейбрамс е успял да улови най-доброто от класическите „Междузвездни войни“ и да го поднесе с удоволствие на младите поколения. Остава единствено да видим.

Отзивите на критиката са повече от добри:

Изпълнен с екшън и населен едновременно с познати лица и свежа кръв, „Силата се пробужда“ успешно възвръща отминалата слава на поредицата, инжектирайки я с нова енергия.“

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *