Пет сериала, които да не пропускаме през август

Новият сезон на Peaky Blinders е едно от най-добрите неща това лято

0 коментара Сподели:

В предишни времена август се сочеше като „черна дупка” във всеобхватната тв вселена. Студиата се опитваха да пробутват продукции, направени с малко пари или в които имат малка вяра, и телевизиите се готвеха за дни с нисък рейтинг и малко реклами – така че просто не си заслужаваше да се пуска нещо, което може да „избие рибата” преди септември. С новите стрийминг платформи и възможността да гледаме любимия си сериал и от ресторанта, над чинията със скариди, промени всичко това.

Сега август е повече от конкурентен. И следващите пет наши предложения доказват това. 

Our Boys 
Нашите момчета (HBO)

След мега успеха на „Чернобил” сега ще можем да гледаме още една обещаваща копродукция на HBO и Keshet studios, заснета в Израел. Сериите проследяват няколко свързани едно с друго жестоки престъпления, случили се през лятото на 2014-та. В центъра на историята са убийствата на трима млади евреи от войници на Хамас, последвани два дни по-късно от откриването на тялото на палестинско момче в гора до Ерусалим. Историята проследява опитите на родителите на палестинското дете да научат истината за смъртта му от една система, страстно настроена срещу тях. Конфликтът на международно ниво, представен през призмата и живота на едни съвсем обикновени, невинни хора.

Peaky Blinders
Остри козирки (BBC)

Когато Томас Шелби получава предложение за бъдещето си от харизматичен политик с големи обещания, той разбира, че отговорът му ще повлияе не само на семейството му, но и на цялата нация. Междувременно останалата част от клана се опитва все така да печели пари по техния си не толкова законен начин, но като че ли всеки момент всичко това ще се срине пред очите им. Възможностите, но и лошият късмет и опасността дебнат отвсякъде  в новия, дългоочакван пети сезон на популярната поредица на Би Би Си. Пред нас ще се открие един напълно различен свят, повлиян от краха на Уол Стрийт през 1929-а, което означава, че действието на сериала ще се развива през 30-те години, когато най-вероятно новите врагове на бирмингамската престъпна група ще бъдат не болшевиките или мафиотитите, а фашистите. В новия сезон ще бъде забъркано и името на реално съществуваща историческа личност в лицето на Осуалд Моузли, един от първите политици във Великобритания, подкрепили фашизма. 

Виж още: Трейлърът на руския сериал "Чернобил", който разгневи интернет

The Teacher
Учителят (All4)

Полски криминален трилър, чието действие се развива в живописно малко градче. „Учителят” започва с кадри на три момчета, които откриват в гората тялото на своята съученичка Джоана. Полицията смята, че това е самоубийство, но аутопсията разкрива, че детето е било жестоко убито, а подозрението пада върху ревнивото ѝ гадже. Тук обаче има и още драма. Учителят Павел, който крие, че Джоана е била негова дъщеря, се премества в малкото градче и започва да гради живота си там и да работи в местното училище. Истинското му намерение е обаче да разкрие кой стои зад убийството на момичето. Всичко се оказва още по-сложно, отколкото изглежда на пръв поглед, когато разбираме, че в цялата интрига има и замесени скрити политически подбуди. И когато Павел започва да се докосва до истината, животът му е вече в опасност. Е, звучи малко клиширано, но нека да дадем шанс и на нещо малко по-различно като продукция.

Виж още: 8 филма с Леонардо Ди Каприо с рейтинг над 8

Mindhunter
Ловец на мозъци (Netflix)

Вдъхновени от истински събития, режисираните от Дейвид Финчър серии се развиват в късните ’70, когато профилирането на престъпниците и техният психологически анализ е все в още в ранните си дни. Вторият сезон на тази поредица ни връща отново в новосъздадения „Отдел по поведенчески анализ” на ФБР, в който агентите Холдън Форд и Бил Тенч, с помощта на психолога Уенди Кар разпитват садистичен и крайно находчив сериен убиец, за да разберат как мисли и какво го провокира. Надеждата им е, че получавайки и анализирайки тази информация, те ще могат да я използват срещу активни серийни убийци и ще могат да разкрият престъпления, затруднили детективите. Екипът ще се опита да направи немислимото – да стигне до дъното на едно от най-зловещите престъпления в Атланта – убийствата от 1979-а до 81-ва. Тогава смъртта си намират 28 души, повечето от които чернокожи деца. Заловеният тогава предполагаем убиец твърди, че е невинен, а много полицаи и до днес смятат, че е арестуван грешният човек.

Why Women Kill
Защо жените убиват (CBS)

Харесвахте ли „Отчаяни съпруги”? Ако да, това ще запълни липсата от любимия сериал, който отдавна приключи. Зад „Защо жените убиват” стои именно създателят на поредицата, разказваща за живота в привидно тихите американски предградия, Марк Чери. Това е още една мрачен, но все пак и забавен сериал, който се заиграва с необичайна, нелинейна фабулна структура. Сериалът проследява живота на три различни, предадени от близките си съпруги и домакини в три различни времеви периода: 60-те, 80-те и сегашни дни.  В ролите влизат Дженифър Гудуин, Луси Лиу и Кърби Хауъл-Баптист.

Jameson представя: 5 филма с… басейн в каста

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *