2016-а – РАЗКЛАТИ ДОБРЕ ПРЕДИ УПОТРЕБА

Или какво ти пожелаваме през настоящата година

0 коментара Сподели:

Харе Кришна и честита Нова година, многоуважаеми, ти, който бродиш из времепространството на съвременния лайфстайл като галактически стопаджия. Имаш удоволствието да четеш пътеводителя, който е създаден, за да навигира старо и младо към местата, където човек може да си изкара харно и да му е добре. С други думи –алфата на доброто настроение, омегата на опела и библията на непреходните гастрономически ценности са полегнали кротко в дланите ти –като фреш от свежи цветни плодове, който те очаква. Разклати добре преди употреба. Салют!

Колкото и да не ти се иска, коледните и новогодишните празници вече са в историята и за тях говорим в минало свършено време –като за секса в пияно състояние с непозната, която гони външността на пенсиониран тежкоатлет по изхвърляне на гюле. За съжаление връщане назад няма! Увисналите зачервени топки отдавна са прибрани, а ти се опитваш да продължиш напред. Последното изречение се отнася единствено и само за коледната украса на елхата въпреки силно развитата ти асоциативна мисъл. 

Януари е. Името на месеца произлиза от древноримския бог Янус, който е повелител на вратите и проходите, както и на всяко начало. За по-тесните проходи и особено за задните врати отговаря по-малкият брат на Янус, чието име (започва с А) няма да споменавам поради етични съображения.

Както е видно от по-горе, това е месецът на новото начало, на промяната, на времето, когато едни врати се затварят, други се отварят, а трети се разбиват (в Люлин).

В този дух на мисли искаме да ти пожелаем няколко неща, които да бъдат неизменно с теб, докато крачиш по пътеката на съдбата си през настоя­щата година.

ЗДРАВЕ, МИР И БЛАГОДЕНСТВИЕ
Въпреки че в днешно време това звучи по-скоро като пожелание, излязло от устата на последовател на Църквата на адвентистите от седмия ден, телесното здраве и вътрешният мир са най-здравите основи на всяка къща. Нямаш ли това – всичко останало е прах в очите или ноздрите. Затова, преди да започнеш с каквото и да било през новата година, погрижи се за настройките на духа и тялото си. Пожелаваме ти да бъдеш здрав и безпричинно щастлив дори когато липсват поводи.

КЪСМЕТ
Пожелаваме ти го целия, с бонус белачка за картофи. Нека късметът те преследва неизменно през годината, както куче следва стопанина си. Нека необозримото вселенско съзнание превърне двойката ти по журналистика в тройка с преподавателката и най-добрата й приятелка (ако си падаш по колективните спортове), изпуснатият автобус да доведе до самолетен билет или случайна среща на спирката да те запознае с шурея на първия братовчед по съребрена линия на фризьора на кума на Мадона. Който е от Новачене. 

ЯКИ НЕРВИ
Да притежаваш такива нерви в българската действителност е задължение и ние ти го желаем от все сърце – от лявото предсърдие до трикуспидалната клапа. Ако не си дебелокож и приемаш нещата лично, то заради проблемите на работа (или на оная ти работа, не дай боже), дрязгите в градския транспорт или честите срещи с кисели натури (т.нар. зарзаватни хора), рискуваш да влезеш или в затвора, или в депресия –задето си или не си упражнил ответни мерки срещу дразнителя. Затова ти пожелаваме божествено самообладание да гледаш отвисоко на низките хора.

20 ДЕКАРА СМЯХ
Пожелаваме ти усмивки с повод и без повод. Смехът е онази подправка на манджата, която те кара да си изядеш всичко от чинията и да питаш за още. Тази подправка търсим всички, защото с нея животът е по-светъл и някак лек. Има и едни други подправки за смях, но те са в ресора на ГДБОП и за тях дават от две до осем години на топло.  

ГАРНИТУРА
(резервни гуми с джанти, почивка в Индийския океан и помпа за уголемяване на пениса) Гореизброените четири са абсолютнодостатъчни за щастлив живот, всичко останало е просто гарнитура. Но нека ти сипем.

Ако всяка дупка на пътното платно в България е потенциално квадратно уравнение, което може да изкриви джанта с полуоска, то крикът и резервната гума са азбуката и таблицата за умножение, с които се решава задачата.

Затова ти пожелавам резервни гуми с джанти за новата година. Относно резервните гуми – носи поне още една, защото не знаеш на каква дупка ще попаднеш, ако ме разбираш. Към гарнитурата могат да се добавят още ниски сметки за ток и парно, преса вместо шкембе, нов мост за горен десен шести, почивка в Индийския океан, помпа за уголемяване на пениса и още един самосвал глупости, за които тепърва ще говорим.

Сега те оставям. Бъди здрав и се усмихвай по-често. Просто ей така. Защото някои неща нямат нужда от причина.

И запомни – всичко идва с времето си!

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *