КАК ДА СИ ИЗКАРАШ БОЯ В БЪЛГАРИЯ

Няколко реплики, с които да се направиш на интересен

0 коментара Сподели:

Изразът е „бой, таковане и сръбска музика“, но това не значи, че не могат да ти сплескат бушона и в България. Ние сме народ, чиито отделни индивиди са измъчвани от куп вътрешноличностни конфликти, които намират грозно външно проявление под формата на агресивно поведение. С други думи, обичаме да си го изкарваме на случайни хора и понякога си намираме майстора. 

Все пак е добре да внимаваш, Кубрат Пулев продължава напред, защото е на рингa и има съдия, който да свири край на мача. За да не продължиш ти с краката напред, избягвай употребата на следните изречения, особено, когато си в нетрезво състояние и някой ти е крив.

ТИ ‘НАЕШ ЛИ КОЙ СЪМ АЗ, БЕ?
Сигурен съм, че в друга ситуация опонентът ти с радост би отделил необходимото време, за да се запознае с биографията ти, но в конкретния случай келешлъкът на този израз му пречи и по-скоро да не го интересува „кой си ти?“.

И КВО КАТО ТРЕНИРАШ ММА?
ММА бойците са атлетични мъжаги, които 5 дни в седмицата се занимават точно с това, да се бият. По-страшното за теб е, че техните партньори в спарингите са и техни приятели и не се жалят особено едни други. Кое те кара да си мислиш, че ще имат милост към теб ?

Бъди умен и приложи най-ефективния спорт за разрешаване на улични конфликти – леката атлетика – 400 м бягане с препятствия до най-близкото такси.

 Ако толкова не те сдържа, поне удряй силно, бягай бързо, живей близо, остани жив !

КЪВ СИ ТИ, БЕ!
Тази реплика може и да е донесла световна слава, кола и апартамент на Ивана, но е крайно неуважителна към някой, който в крайна сметка може и да ти счупи кофата. По-лошото е, че и тогава пак може да не разбереш к‘ъв е той. Тъй че се замисли, струва ли си задаването на въпрос, чийто отговор няма да научиш?

КЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМЪТ НА ТЕБЕ, БЕ?
Едва ли човекът отсреща те възприема като този, на когото ще сподели най-съкровените си тайни, а и ти едва ли ще му решиш проблемите. Сблъсък на крайно несъвместими личности. Готви се за беда, ако се окаже, че „Ти си ми проблемът, бе !“

ТАКИВА КАТО ТЕБЕ КОЛКО СЪМ ГИ ШАМАРИЛ!
Спекулирането с боен опит на терен има ефект, само ако някой се върже на блъфа ти. Изразът „шамарил“ демонстрира пренебрежение към съперника и очакване на лесна победа, в която няма да се стигне дори до юмручен бой. Светльо Витков може и да има свое мнение по въпроса (задължително да го провериш в гугъл!) , но народът е казал – „Голям залък лапни, голяма дума не казвай !“

ЕЕЕ, ВЕРНО ЛИ, НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ ТАЯ БУТИЛКА Е ВАШАТА
Естествено, че знаеш, че тази бутилка е на чужда компания, нали затова си си наливал нелегално и за без пари от нея цяла вечер. Не се прави на ударен, да не те ударят тебе. Другата компания може и да не са много миролюбиви.

Почерпи ги нещо, госта гощавай, на врага си, прошавай !

ИЗВИНЯАЙ, МО'Е ЛИ ДА ПОЧЕРПЯ ГАДЖЕТО ТИ?
ВТФ ? Да и такива съм чувал. Тук честно казано, шансът да те набият е най-малък, просто е очевидно, че си твърде пиян, за да мислиш трезво и ще те изпратят по живо, по здраво да пиеш една вода, да повърнеш и да ходиш да си лягаш.

Аз съм пацифист и отчаяно избягвам всякакви конфликти, които могат да доведат до физическа саморазправа. В спора се ражда истината и вербалния дебат, пък бил той и с куп нецензурни изрази, е доста по-безопасен за физическата ми цялост и неприкосновеност. Но тези, които не могат да избягат от себе си и не искат да бъдат като мен, знам, че ще ми кажат, недей да разваляш хубавия бой със скандал!

Виж още защо българите сме жесток народ…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *