ЗА ФУТБОЛА И ПРОКЛЯТИЕТО ААРЪН РАМЗИ

За проклятията или кога футболът става игра на живот и смърт

0 коментара Сподели:

Футболът е велика игра, донесла радост на милиони. Има обаче един играч, чиито голове носят горчиво/сладко усещане като току-що закупена винетка за 97 лв. Това е уелският магьосник на смъртта Аарън Рамзи.

Аарън не е оптимист, той си е обикновен човек, млад, красив, богат и талантлив, говори английски по-добре от Стоичков. Той е всичко това, което Благо Георгиев и Валери Божинов можеха да станат, ако жените и дискотеките не им бяха разказали играта.

Ако любимият на всички спортни фенове Петър Василев – Петела, ерудиран журналист с изразителна дикция и богат речник, описваше качествата му, би казал нещо подобно. Това е един млад и изключително перспективен състезател, с добър поглед върху играта, умеещ да играе еднакво добре и с двата крака, отличаващ се с добра физика и комбиниращ динамично със съотборниците си в предни позиции, активно участващ и еднакво полезен в двете фази на играта. Аз ще добавя, че играе за английския Арсенал и ще можеш да го гледаш с екипа на Уелс на европейското във Франция това лято, освен ако Ислямска държава не решат нещо друго дотогава.

Не всичко за Рамзи тръгва по мед и масло. През 2010г., на крехката възраст от 20 г., кракът на този иначе толкова симпатичен полузащитник беше счупен и завръщането му се чакаше с нетърпение.

Това, което се случи, обаче донесе повече мъка на целия свят и от всички отхвърлени покани за секс в петък вечер накуп.

На 01.05. 2011 г. прероденият Рамзи се разписа срещу Юнайтед, а на следващия ден светът празнуваше смъртта на Осама бин Ладен. Дотук добре, щастлива случайност ще кажат някои…

Да проследим хронологията на събитията и фактите:

02.10.2011 г., гол срещу Тотнъм à05.10. – Стив Джобс умира

19.10.2011 г. гол срещу Марсилия à20.10. – Кадафи умира

11.02.2012 г. гол срещу Саутхямптън àУитни Хюстън умира още същия ден

30.11.2013 г. гол срещу Кардиф àПол Уокър умира същия ден

10.08.2014 г. гол à11.08.2014г. – светът скърби за Робин Уилямс

09.01.2016 г. гол срещу Съндърланд àна 10.01.2016г. си отива Дейвид Бауи

13.01.2016 г. à14 часа по-късно умира Алън Рикман 

Едно ще ти кажа, на мен най-мъчно ми беше след първия му гол, този срещу Юнайтед, не толкова заради Осама, а защото моят отбор загуби именно след този гол.

Ако си се притеснил, че може и ти да го отнесеш заради Рамзи, ще те успокоя, че няма, защото не си нито терорист, нито легенда, нито си променил света.

Като се замисля, смъртта след негов гол си е жив комплимент.

Мога обаче да ти дам съвет за едно друго, немного известно проклятие. Това е проклятието на „Брат, тая вечер мисля да е*а, разбрал съм се с една мацка”. Предварителното хвалене за секс носи лош късмет и в 99% от случаите разваля работата. Затова не казвай хоп, преди да си скочил, за да не те поздравяват после с Just you and your hand tonight.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *