ЗАВРЪЩАНЕТО И БАЩА В ИЗЛИШЪК ПО КИНАТА

Тази седмица на големия екран се завръща Лео, а Марк Уолбърг е баща в излишък

0 коментара Сподели:

"Ченге за един ден" най-накрая прекъсна серията на "Междузвездни войни" и зае челната позиция в бокс офиса ни с приходи от над 100 000 лв. Седмата част от поредицата остана втора, с 90 000 лв., следвана от "Петата вълна" с малко над 75 000 и "Критична точка" с 57 000 лв.

 През новата филмова седмица започва едно от най-очакваните и нашумели заглавия в последната година, а именно "Завръщането" на Алехандро Гонзалес Иняриту, а заедно с него и комедията с Уил Ферел и Марк Уолбърг – "Баща в излишък".

ЗАВРЪЩАНЕТО
режисьор: Алехандро Гонзалез Иняриту
сценарист: Марк Смит, Алехандро Гонзалез Иняриту
в ролите: Леонардо ди Каприо, Том Харди, Донал Глийсън, Уил Полтър, Форест Гудлък и др.
очаквания: 10/10
рейтинг в imdb: 8,3/10 (от 12 8136гласа)
рейтинг в metacritics: 76/100
рейтинг в rottentomatoes: 82%

Безспорно най-очакваният за нас филм на годината. След изключителния си триумф през изминалата година "Бърдмен", донесъл им всякакви награди и „Оскари“, мексиканският тандем Алехандро Гонзалес Иняриту и операторът Еманюел Любезки не губят време и се завръщат с историята на трапера Хю Глас (Ди Каприо), частично базирана върху едноименната книга на Майкъл Пунке. "Завръщането" разказва за експедиция през 20-те години на XIX век. Водачът на ловната дружина, Глас, е нападнат и тежко ранен от мечка, а неговата компания се погрижва за него, като го ограбва и заравя жив. Суровата духовно-физическа история за оцеляване, отмъщение и връзката между баща и син спечели трите основни Златни глобуса и получи 12 номинации за „Оскар“, а ние нямаме търпение да я видим.

Филмът остро разделя публиката, а оценките на критиката са предимно положителни:

"Ледено красив и свирепо безкомпромисен, „Завръщането“ използва отдадеността на Леонардо ди Каприо като гориво за една поглъщаща драма, която предлага изтощаващи предизвикателства и големи награди."

БАЩА В ИЗЛИШЪК
режисьор: Шон Андерс
сценарист: Брайън Бърнс, Шон Андерс, Джон Морис
в ролите: Уил Ферел, Марк Уолбърг, Линда Карделини, Томас Хейдън Чърч, Бил Бър и др.
очаквания: 5/10
рейтинг в imdb: 6,5/10 (от 10 906гласа)
рейтинг в metacritics: 42/100
рейтинг в rottentomatoes: 30%

Доведеният баща, Брад Уитакър (Ферел), е радиоводещ, който се опитва да накара доведените си деца да го обичат и да го наричат татко. Но плановете му се обръщат с главата надолу, когато биологичният им баща, Дъсти Мейрън (Уолбърг), се появява. "Баща в излишък" е вторият съвместен проект на Уолбърг и Ферел след "Ченгета в резерв" от 2010.

Критиката се изказва негативно за лентата:

"Уил Ферел и Марк Уолбърг доказаха, че имат химия за комедия помежду си, но „Баща в излишък“ страда от липса на истински смешни идеи, както и смелостта или въображението да развие сатиричните възможности на своя сюжет."

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *