В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА 29 – 31 ЯНУАРИ

Какви да ги вършиш в София през уикенда

0 коментара Сподели:

Тези дни пролетта ни навестява за малко, така че се възползваме от хубавото време за няколко разходки в парка, в планината или просто до Перник, където от днес, в продължение на три дни, градът ще е маскарадната столица на България, Балканите и Европа. Ние също ще се маскираме довечера, а през следващите дни, при благоприятни условия, ще гледаме да се материализираме и на някое от долунаписаните събития.


СВЕТОВЕН ФЕСТИВАЛ НА АНИМАЦИОННИЯ ФИЛМ
29 – 31 ЯНУАРИ, НДК
Световният фестивал на анимационния филм (СФАФ) ще завладее НДК тези дни със специална разширена програма с най-доброто от анимационните филми от изминалата година. Пъстри идеи, изпълнени в разнообразни техники, ще направят уикенда ни къде-къде по-цветен, като освен класическата рисувана анимация ще бъдат представени и 3D анимационни филми за малки и големи, куклена анимация. Филмите са над 40 на брой, а ти можеш да им посветиш поне един ден от твоя уикенд.


МОМИЧЕТО ОТ ДАНИЯ
29 ЯНУАРИ – 4 ФЕВРУАРИ, КИНО „ЛЮМИЕР“

Знаем, че това е шести опит на Леонардо да вземе „Оскар“ и някак си таим сантиментални чувства към него, но няма как да отречем, че тазгодишният ни фаворит за престижното отличие е миналогодишният носител на статуетката Еди Редмейн. Актьорът прави поредно невероятно изпълнение на трансформацията на мъж в жена, влизайки в образа на Ейнар Вегенер – датски художник от началото на ХХ век и първия човек, върху когото е извършена експериментална операция за смяна на пола. Гледаме базирания на романа на Дейвид Еберсхоф филм „Момичето от Дания“ с огромен интерес в романтичното кино „Люмиер“ през целия уикенд, както и малко след това.


ЗА ВРЕДАТА ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО, КУЛТУРАТА И ИЗКУСТВОТО
30 ЯНУАРИ, СТУДИО 5

Ако някога си се замислям за това,защо един от най-големите физици на Земята – Алберт Айнщайн, не е завършил физика; един от най-големите български актьори – Наум Шопов, не е завършил НАТФИЗ; а един от най-големите диктатори в света – Саддам Хюсеин, не е завършил училище за диктатори, то тази Stand Up Comedy вечерe за теб. Братя Мангасариян ще направят истинско шоу със свръхинтелигентен хумор, разглеждайки екзистенциалните въпроси, което ще прерасне в незабравим купон и смях, подходящ за всяка възраст!


HOLLYWOOD COMES TO SOFIA
30 ЯНУАРИ, ЗАЛА БЪЛГАРИЯ

Ако си почитател на цикъла „Музиката на Америка“, ще можеш още този уикенд да си докараш огромно удоволствие под звуците на творби от Джон Уилямс и други прочути майстори на музика за кино. Под диригентската палка на Конрад Поуп публиката ще чуе музика от филмите „Междузвездни войни“, „Хари Потър“, „Отвъд Африка“, „Пурпурен цвят“, „Моята седмица с Мерилин“ и др.
 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *